Такі прості пончики вам точно сподобаються, їх можна подавати з різними солодкими соусами, варенням і джемом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода тепла – 150 мл;
- сухі дріжджі – 8 г;
- розпушувач – 7 г;
- цукор – 1 ст.л;
- борошно – 2-2.5 склянки;
- яйце – 1 шт;
- ванілін за смаком;
- манна крупа – 100 г;
- рослинна олія – 2 ст.л;
- цедра 1 апельсина.
Процес приготування пончиків
Воду з’єднуємо з дріжджами, цукром, склянкою борошна. Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
Яйця змішуємо з ваніліном, рослинним олією.
Виливаємо цю суміш в опару і додаємо манну крупу. Перемішуємо.
Всипаємо розпушувача 7 г і борошна 1 стакан, перемішуємо.
Натираємо цедру апельсина.
Вимішуємо тісто і розкачуємо його в тонкий корж, вирізаємо формочками кружечки або сердечка на ваш смак.
Розігріваємо багато рослинного олії і обсмажуємо пончики, викладаємо на паперові рушники, потім на тарілку і присипаємо цукровою пудрою.
Порада: багато борошна не додавайте, тісто має у вас вийти м’яким і еластичним, розкачуйте його в пласт, товщиною 0.5 – 0.7 мм.