Солодка ковбаска з печива та сухофруктів: рецепт

Не уявляєте життя без солодкого, але набирати зайві кілограми не хочеться? Я теж не можу відмовити собі в десерті, але натомість намагаюся стежити за фігурою. Моя фірмова ковбаска з печива приходить на допомогу і допомагає «смачно» зберегти форми.

За 10 хвилин виходить справжній живильний батончик! До речі, таку ковбаску із сухофруктів та горіхів із задоволенням їдять діти, яких складно змусити включити до раціону щось корисне. Ніякого цукру, борошна чи яєць.

Необхідні продукти:

  • Чорнослив – 80 г
  • Курага – 80 г
  • Печиво – 100 г
  • Волоські горіхи – 60 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Білий шоколад – 80 г
  • Цукрова пудра – за смаком

Покроковий процес приготування:

Залийте сухофрукти теплою водою та залиште на 5 хвилин.

Солодка ковбаска з печива та сухофруктів: рецепт

Половину печива подрібніть у блендері до стану крихти, а другу половину поламайте на квадратики.

Солодка ковбаска з печива та сухофруктів: рецепт

Порубайте волоські горіхи і додайте їх до печива разом з грубо нарізаними сухофруктами. Перемішайте інгредієнти.

Солодка ковбаска з печива та сухофруктів: рецепт

Розтопіть шоколад та вершкове масло на водяній бані.

Солодка ковбаска з печива та сухофруктів: рецепт

Залийте масляно-шоколадною сумішшю печиво, горіхи та сухофрукти. Добре перемішайте.

Солодка ковбаска з печива та сухофруктів: рецепт

Викладіть суміш на фольгу з пергаментом та акуратно сформуйте рулет. Приберіть його в холодильник на кілька годин.

Солодка ковбаска з печива та сухофруктів: рецепт

Після того як рулет охолоне, присипте його цукровою пудрою.

Цей десерт без цукру можна готувати хоч щодня! Якщо білий шоколад вам здається занадто калорійним, спробуйте використати темний. У солодку ковбаску можна додати й інші сухофрукти на ваш смак. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...