Солю скумбрію цим способом. Виходить просто чудовою!

Так, один із найпростіших і найшвидших рецептів дозволить засолити скумбрію в домашніх умовах менше ніж за ніч. А знадобляться для цього лише сіль, цукор, оцет та півгодини вільного часу.

Інгредієнти:

  • Скумбрія с/м – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 2 ст.
  • Цукор – 1/2 ст.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Кріп – за смаком

Для заливання:

  • Кип’ячена вода – 200 мл.
  • Оцет 9% – 80 мл.
  • Соняшникова олія – 80мл.
  • Чорний перець – за смаком

1. При виборі скумбрії перевагу віддаємо жирнішим рибинам. У помитих скумбрій видаляємо голови та хвости. Рибу очищаємо від начинок і розрізаємо на невеликі шматки.

2. Усю цибулю нарізаємо півкільцями, змішуємо сіль із цукром, а в іншій ємності — холодну воду, оцет, олію та перець.

Солю скумбрію цим способом. Виходить просто чудовою!

3. Скумбрію викладаємо першим шаром в ємність, посипаємо сумішшю цукру з сіллю, викладаємо цибулю, поверх якої другий шар скумбрії і так далі до розміщення риби в ємності. Поверх викладаємо лавровий лист і дрібно нарізаний кріп.

4. Заливаємо рибу заливкою, трохи приминаємо ложкою, накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику мінімум на 5 годин. Для кращого засолювання рекомендуємо залишити в такому вигляді скумбрію на ніч.

Солю скумбрію цим способом. Виходить просто чудовою!

Малосольна скумбрія готова!

Солю скумбрію цим способом. Виходить просто чудовою!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...