Солянка з грибами і капустою на зиму – рецепт приготування

Сьогодні хочу поділиться рецептом солянки з грибами і капустою на зиму. Взимку від такого супу навряд чи хтось зможе відмовитися. Можна її подати навіть як закуску або використовувати як начинку для пиріжків. Готується просто.

Необхідні продукти:

  • Гриби відварні – 1-1,5 кг.
  • Капуста свіжа – 1,5 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Цибуля – 0,5 кг.
  • Морква – 0,5 кг.
  • Соняшникова олія – 100-200мл.
  • Вода – 500мл.
  • Сіль – 2ст
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошком – 5-6шт.
  • Лавровий лист – 3шт.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.

Покроковий процес приготування

На сковорідку наливаємо олії приблизно 100 мл, в процесі можна додати по потребі. Кладемо 500 грам цибулі нарізаної чверть кільцями, смажимо до напівпрозорості, тепер додаємо 500 грам тертої моркви.

Солянка з грибами і капустою на зиму - рецепт приготування

Смажимо все разом ще пару хвилин. Беремо велику каструлю і кладемо моркву з цибулею. Свіжу капусту 1,5 кг, поріжемо соломкою, злегка помнемо і додаємо в каструлю. Свіжі помідори 1 кг очистимо від шкірки, я роблю так, опускаю помідори на 1 хвилини в кип’яток, потім виймаю і опускаю відразу в холодну воду.

Солянка з грибами і капустою на зиму - рецепт приготування

Поріжемо кубиками і додаємо в каструлю. Вливаємо 500 мл води, додаємо 2 ст.л. солі без гірки, цукор 1 ст.л, чорний перець горошком, лавровий лист. Перемішуємо і залишаємо тушиться на 50-60 хвилин. Минуло 50 хвилин.

Солянка з грибами і капустою на зиму - рецепт приготування

Свіжі лісові гриби, заздалегідь відварюємо в підсоленій воді і додаємо до капусти.

Солянка з грибами і капустою на зиму - рецепт приготування

Тушкуємо ще все разом хвилин 10, додаємо 5 ст.л. 9% оцту і перемішуємо. Тушкуємо ще 12 хвилини. Тепер розливаємо обов’язково по стерилізованим банкам, закриваємо обов’язково стерилізованими кришками. Банки перевертаємо і вкутуємо. Залишаємо так до повного охолодження. Тепер банки прибираємо на зберігання. Я зберігаю в квартирі в шафі. Дуже смачна соляночка виходить.

Rating
( No ratings yet )
Loading...