Солені баклажани з часником на зиму

Солені баклажани - рецепт приготування

Підходять для будь-якого приводу! Прикрасять будь-яку вечерю! Щоб засолити баклажани таким методом, нам будуть потрібні стиглі, міцні плоди невеликого розміру, бажано, однакового.

Склад рецепта (на 20 порц.):

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 стол.л.

У банки:

  • Баклажани – 2 кг
  • Часник – 20 шт.
  • Петрушка – 50 гр
  • Сіль – 5 стол.л.
  • Перець горошком – за смаком
  • Селера – за смаком

Для розсолу:

  • Вода – 3 л
  • Сіль – 1 стол.л.
  • Перець горошком – 15 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Баклажани добре помити і обрізати кінчики з двох сторін.

У велику каструлю для бланшування вилити воду, додати сіль, довести до кипіння і опустити в воду баклажани в друшляку – так їх легше буде потім виймати. Тримати баклажани в киплячій воді до п’яти хвилин. Найголовніше – це їх не переварити, тому що плоди тоді просто розваляться. Так що стежте за ступенем бланшування баклажанів дуже уважно. Цей процес видаляє з баклажанів гіркоту.

Тепер баклажани потрібно охолодити і перекласти на обробну дошку. Зверху покласти іншу дошку і злегка притиснути так, щоб з плодів витекла зайва вода. Не перетворіть баклажани при цьому в коржі!

Гострим ножем розрізати баклажани уздовж, але не дорізати – вийдуть такі “книжки”. НЕ дорізати близько двох сантиметрів. Всередину цієї “книжки” викладається начинка.

Очистити часник, помити і висушити зелень. Часник нарізати тонкими пластинками. Зелень нарізати, але не занадто дрібно.

Кожен баклажан наповнити начинкою з часнику і зелені. Намагатися потрібно так, щоб начинка не випадали – баклажани повинні здаватися цілими з начинкою всередині.

І викласти начинені баклажани в каструлю для засолювання (можна і в скляну банку, але мені зручніше солити в емальованій каструлі).

Для розсолу: в літрі холодної води розвести сіль, потім додати лавровий лист і перець горошком і воду прокип’ятити. Потім охолодити до кімнатної температури. Охолодженим розсолом залити баклажани в каструлі. Накрити каструлю кришкою.

За бажанням на баклажани можна покласти тарілку з вантажем. Тільки вантаж не повинен бути великим, вистачить банки 0,5 л з водою. Каструля деякий час повинна перебувати в теплі, від 2 до 3 днів при 25 і 20 градусах. За цей час розсіл почне бродити, стане каламутним, в ньому з’являться бульбашки. Як тільки це сталося, баклажани потрібно перекласти в холодне місце, можна в холодильник. Протягом одного тижня після цього солоні баклажани з часником готові.

Подавати їх потрібно, нарізаючи на кружечки разом з начинкою, збризкуючи зверху соняшниковою олією.

Rating
( No ratings yet )
Loading...