Соковитий пиріг з консервованими ананасами і карамеллю на йогуртовому тісті

Соковитий пиріг з консервованими ананасами - рецепт приготування

Кожен шматочок пирога тане в роті, залишаючи після себе вибух смаку.

Для приготування пирога потрібно:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Питний йогурт без добавок – 125 мл.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Цедра одного лимона

Для начинки:

  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Консервований ананас кільцями – 6-7 шт.

Перш за все необхідно зайнятися приготуванням тіста. Для цього в досить глибоку ємність відправити яйця і цукор, компоненти збивати міксером приблизно 3 хвилини, колір маси повинен стати світлішим. Потім відправити туди масло, знову збити. Далі додати йогурт і лимонну цедру, збити ще раз.

Останнім етапом буде додавання борошна і розпушувача. Сухі компоненти потрібно неодмінно просіяти, щоб наситити киснем, який додасть пирогу незвичайну легкість. З маси потрібно замісити тісто, і відставити його в сторону. Тепер необхідно приготувати карамель: змішати в сотейнику цукор, масло і сік лимона. Поставити масу на маленький вогонь, не перестаючи розмішувати. Як тільки колір стане коричневим і однорідним – карамель готова.

Можна збирати пиріг. Для цього потрібно озброїтися формою, стінки якої змастити маслом. Першим шаром буде карамель, її потрібно розподілити по дну форми. На карамель викласти шматочки ананаса.

Соковитий пиріг з консервованими ананасами і карамеллю на йогуртовому тісті

Поверх фруктів вилити тісто, кілька разів вдарити формою по поверхні, щоб все рівно розподілилася. Відправити заготовку в духову шафу з температурою 180 градусів, випікати пиріг 20 хвилин. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...