Соковиті баклажани з сиром в духовці – рецепт

Баклажан овоч корисний, проте його в сирому вигляді не їдять, на жаль, але ми змушені піддавати його термообробці. Разом з тим дуже хочеться, щоб страви з баклажанів залишалися максимально корисними. Цього можна досягти, якщо їх не смажити, а запікати.

Радимо звернути увагу на цей рецепт з сиром. До речі, його легко можна приготувати і взимку. Запечені баклажани компактні, їх можна заморозити, склавши пластами в пакет, при цьому вони збережуть свої смакові властивості.

Необхідні продукти:

  • 3 середніх баклажана – 750г;
  • 2 невеликих помідора – 250г;
  • сири «Моцарелла» і «Пармезан» – по 300 г кожного;
  • 4-5 зубчики часнику;
  • соняшникова олія;
  • цукор, сіль, базилік, перець.

Покроковий процес приготування:

Баклажани миють, видаляють плодоніжки, нарізають кільцями товщиною 1 см, складають у миску, солять, додають олію, перемішують.

Застеляють деко листом пергаменту, викладають на нього баклажани, запікають їх протягом 10 хвилин при температурі 180 ° С.

Помідори обдають кип’ятком, знімають з них шкірку, натирають на грубій терці.

Часник нарізають пластинками і підсмажують його до золотистого кольору в олії, додають помідорне пюре і тушкують на повільному вогні.

Додають в помідори цукор, сіль, базилік, перець, перемішавши, ще тушкують кілька хвилин.

Сири натирають на терці, «Моцареллу» на великій, «Пармезан» на дрібній.

У форму для випічки викладають шарами: томатне пюре, «Моцареллу», баклажани, «Пармезан», потім потрібно повторити шари в тій же послідовності.

Випікати в духовці близько 15 хвилин.

Прикрасивши гілочкою фіолетового базиліка, страву можна подавати до столу.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...