Соковита рибка у бульйоні. Приголомшлива скумбрія – смачно так, що немає слів

Дивовижна домашня консервація зі скумбрії настільки смачна, що немає слів, щоб описати. Ніжна, ароматна, при цьому ціла рибка шматочками, соковита і жирненька – словом, ідеальна!

Інгредієнти для 4 банок по 0,5 л:

  • скумбрія не потрошена – 2,7 кг;
  • сіль – 1 ч. л. у банку;
  • олія – 2 ст. л. у банку.

Бульйон на 1 літр води

  • голови та хвости від скумбрії;
  • 1 лавровий лист;
  • перець запашний – 3 шт.;
  • перець горошком – 5 шт.;
  • сіль – дрібка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Нарізати скумбрію на великі шматки, видалити нутрощі і промити від плівок. Голови та хвости не викидайте – вони підуть на бульйон. Зябра обов’язково видаліть. Хвости і голови перекладіть у велику каструлю, додайте лавровий лист і велику цибулю, розрізану навпіл, а також спеції. Залийте водою та поставте на вогонь. З моменту закипання варіть бульйон 40 хвилин.

Соковита рибка у бульйоні. Приголомшлива скумбрія - смачно так, що немає слів

У чисті сухі банки перекладіть порізану скумбрію. Утрамбувати сильно не треба – тоді рибка не втратить форму. У кожну банку всипте сіль і влийте олію.

Соковита рибка у бульйоні. Приголомшлива скумбрія - смачно так, що немає слів

Бульйон процідіть, злегка остудіть. Теплим бульйоном залийте банки з рибою до верху. Щільно закрийте банки кришками. Відправте в каструлю, дно якої застелено рушником. Залийте теплою водою вище за кришки на 3-4 см. З моменту закипання стерилізуйте банки протягом 5 годин. Це довго, але результат повністю виправданий! Через 5 годин залиште банки у воді до повного остигання. Рибна консерва готова!

Соковита рибка у бульйоні. Приголомшлива скумбрія - смачно так, що немає слів

Така рибка дуже смачна, ароматна, ніжна і ціла!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...