Сметанно-часниковий соус із зеленню

Безумовною особливістю соусу є його універсальність. Заправка завжди однаково смачна як у салатах, так і у стравах з картоплі, риби чи м’яса. Використовуючи рецепт як соус для оладків з кабачків, взагалі можна збожеволіти від задоволення.

Замість солі спробуйте додати чайну ложку соєвого соусу, а кріп можна замінити будь-якою іншою зеленню, що завалялася у холодильнику. Сушений коріандр і трохи імбиру додадуть заправці певної гостроти та пікантності. Але майте на увазі, далеко не всі люблять ці приправи. Тож залишаю оригінальний рецепт, а ви вже самі експериментуйте!

Необхідні продукти:

  • Сметана – 6 ст. л.
  • Часниковий порошок – 10 г
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Цукор – 15 г
  • Молоко – 40 мл
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Чорний перець (мелений) – 5 г
  • Сіль за смаком
  • Кріп – за смаком

Покроковий процес приготування:

Змішайте в мисці цукор, сіль, гірчицю із чорним перцем. Останнього не шкодуйте.

Туди ж подрібніть кріп чи петрушку. Тут уже що більше до вподоби.

Часник пропустіть через прес або додайте 10 г сушеного.

До сметани додайте ультрапастеризоване молоко (вершки) та видавлений сік лимона.

Ретельно перемішайте і залиште на 10 хвилин. Побачите, як улюблений салат, заправлений цим соусом, просто заграє по-новому.

Сметанно-часниковий соус із зеленню – це чудова заміна магазинним соусам та майонезам. Адже він точно буде кориснішим і смачнішим. Адже домашнє завжди краще за покупне!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...