Смажимо яблука та робимо основою пирога. Залишається просто покласти їх на лист тіста

Смажені яблука легко можуть стати основою смачного пирога набагато цікавішого, ніж звична багатьом шарлотка. Секрет смаку у рясній начинці та легкому, ледь помітному тісті.

Відразу нарізаємо два очищені яблука невеликими часточками прямо на сковороду. Поливаємо їх соком половини лимона, це не дасть яблукам потемніти. Додаємо ще столову ложку цукру, стільки вершкового масла, ставимо сковороду на плиту.

Смажимо яблука та робимо основою пирога. Залишається просто покласти їх на лист тіста

Смажимо яблука постійно помішуючи на вогні трохи нижче від середнього. Через 3 хвилини висипаємо до яблук чайну ложку кориці. Додаємо столову ложку абрикосового джему. Перемішуємо, смажимо ще 2 хвилини та вимикаємо вогонь.

Смажимо яблука та робимо основою пирога. Залишається просто покласти їх на лист тіста

Залишаємо яблука остигати прямо в сковороді. Тим часом швидко замісимо тісто. У глибоку миску розбиваємо яйце, висипаємо до нього 40 г цукру, чайну ложку ванільного цукру, 6 столових ложок оливкової олії, додаємо 180 г борошна. Перемішуємо спочатку ложкою, потім вже руками вимішуємо щільне тісто.

Чекати вистоювання не потрібно. Ділимо тісто на 2 рівні частини. Викладаємо першу у форму, на неї переносимо зі сковороди яблука, натираємо на другу половину тіста на великій тертці.

Смажимо яблука та робимо основою пирога. Залишається просто покласти їх на лист тіста

Ставимо в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.

Смажимо яблука та робимо основою пирога. Залишається просто покласти їх на лист тіста

Ми рекомендуємо подати приготований за цим рецептом пиріг з кулькою вершкового морозива, як і класичну шарлотку.

Смажимо яблука та робимо основою пирога. Залишається просто покласти їх на лист тіста

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...