Смажу деруни з кабачків тільки так! Їмо їх влітку майже кожен день

Кабачок – король на кухні в літній період. На нашій так точно. І немає нічого кращого для нас, ніж кабачкові деруни.

З усіх перепробуваних рецептів цей – мій улюблений. Ніяких труднощів, але вся сім’я їх просто обожнює.

Для кабачковий дерунів знадобиться:

  • Кабачок – 2-3 штуки
  • Яйце – 1 штука
  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Цибулина – 1 штука
  • Твердий сир – 100 г
  • Сіль і перець за смаком
  • Олія для смаження

Готуємо деруни з кабачка

Кабачки натираю на дрібній тертці. Якщо молоді – насіння і внутрішності не вирізаю, шкірку теж залишаю – з нею деруни виходять яскравими. Масу відкладаю на сито хвилин на 10, щоб вийшла зайва вода. Можна просто віджати руками.

Смажу деруни з кабачків тільки так! Їмо їх влітку майже кожен день

У кабачок додаю натерту цибулину. Потім в миску з масою розбиваю яйце, сиплю сіль і перець і додаю борошно. Все ретельно перемішую руками. «Тісто» готове.

На сковороду наливаю соняшникову олію і розігріваю на середньому вогні. Потім ложкою викладаю масу для дерунів і смажу з обох сторін, поки не з’явиться золотава скоринка.

Смажу деруни з кабачків тільки так! Їмо їх влітку майже кожен день

Готові деруни завжди кладу на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Але для чоловіка зі сковороди знімаю відразу на тарілку – він любить «маслянисті» скоринки. Подаю зі сметаною, змішаною з зеленню.

Rating
( No ratings yet )
Loading...