Смажені пиріжки з цибулею і яйцем – це страва, яке підкорить всіх своїм смаком і простотою приготування. Найлегше тісто для пиріжків готується на кефірі, тому пропонуємо замісити саме таке тісто, щоб заощадити час, проведений на кухні. Тісто на кефірі має ряд переваг: швидко замішується, а пиріжки виходять м’якими і пишними.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 г.
- Борошно пшеничне – 650 г.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль для тіста – 1/3 ч. л.
- Цукор – ¼ ч. л.
- Олія соняшникова для тіста – 1,5 ст. л.
- Яйця курячі – 2-3 шт.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Сіль для начинки – за смаком
- Олія соняшникова для смаження – 50-80 г.
Приготування пиріжків:
1. Вилити кефір кімнатної температури в миску, всипати соду, сіль і цукор. Масу перемішати і почекати 1 хвилину, щоб сода вступила в реакцію з кефіром. З’являться бульбашки.
2. Налити в кефірну масу олію, щоб тісто стало більш м’яким і еластичним.
3. Всипати половину порції пшеничного борошна.
4. Розмішати тісто, щоб не було грудочок.
5. Всипати решту борошна.
6. Замісити м’яке тісто, яке разом з тим не повинно прилипати до рук. Залишити тісто відпочивати під рушником на 15-20 хвилин.
7. Тим часом приготувати начинку: зварити яйця круто, охолодити і нарізати кубиками. Зелену цибулю вимити, висушити і нарізати дрібними кільцями.
8. Начинку перемішати і посолити за смаком.
9. Тісто розділити на 6-8 кульок, кожну кульку трохи розкачати, надати плоску форму. У центр викласти яєчно-цибульну начинку.
10. Защипнути пиріжки, добре придавлюючи краї.
11. Перевернути пиріжки швом вниз і трохи приплюснути, надаючи округлу форму.
12. Розігріти олію на сковорідці зробивши помірний вогонь, викласти пиріжки швом вниз і почати смажити.
13. Смажити пиріжки з двох сторін по 4-5 хвилин, поки не підрум’яняться.
Готову страву можна подавати до столу, коли пиріжки трохи охолонуть. При бажанні доповнити такі пиріжки філіжанкою чаю або молока.