Смажені кабачки з помідорами і сиром – смачна і швидка закуска

Смажені кабачки з помідорами - рецепт приготування

Ось нарешті і з’явилися в продажу свіжі кабачки. Тепер можна сміливо з них готувати різні дуже смачні закуски і запіканки. Дуже оригінальною за смаком виходить закуска з смажених кабачків з помідорами і сиром, яка готується досить швидко і легко.

Для її приготування варто купити кабачки молоді, з яскраво-зеленою шкіркою, щоб її не очищати. Твердий сир слід купити той, який подобається найбільше вам до смаку. Часник краще використовувати теж молодий, але підійде і старий. Помідори у продажу поки тільки червоні, але, краще використовувати рожеві.

Інгредієнти:

  • Свіжий помідор – 1 шт.
  • Кабачок – 0,5-1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 0,5 зубчика.
  • Сир твердий – 50 г.
  • Олія – для смаження кабачків.
  • Зелень петрушки – 1-2 гілочки.

Як приготувати швидку закуску:

1. Вимийте кабачок, наріжте його кружечками. Викладіть овочі в глибоку миску, додайте сіль і перець чорний мелений. Дуже добре все перемішайте і залиште овочі хвилин на 5.

2. На сковороду налийте олію, поставте її на вогонь. Буквально секунд через 30 викладіть підготовлені кружечки кабачка. Смажте їх до красивої і рум’яної скоринки з двох сторін. Вогонь зробіть середнім і від плити не відходьте, щоб кружечки не підгоріли.

3. На дрібній тертці натріть твердий сир. Помідор вимийте і наріжте його скибочками, часник очистіть, і наріжте його дрібними кубиками. Зелень вимийте і теж її дрібно наріжте.

4. Викладіть на смажені кружечки кабачка твердий сир.

5. Потім викладіть шматочки помідорsd. Я чергувала шари, щоб страва виглядало більш святково.

6. Відправте кабачки в розігріту до 180 градусів духовку буквально на хвилину. Ця процедура потрібна для того, щоб сир твердий розплавився.

7. Викладіть зелень зверху.

8. Потім викладіть часник.

Ось така закуска з смажених кабачків, сиру і помідорів вийшла! Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...