Смажена мойва по-турецьки: без клопоту з чищенням кісток

У такий спосіб можна посмажити будь-яку дрібну рибу. Не обов’язково видаляти голову, але від нутрощів бажано очистити. Так як рецепт східний, у пануванні багато різних спецій. Може бути гостро.

Нам знадобиться:

  • Мойва – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Кукурудзяне борошно – 120 г
  • Сушена м’ята – 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.
  • Червоний перець – 1 ч. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування:

Очистіть рибу від нутрощів і голів (за бажанням), посипте 1 ч. л. солі та перемішайте. Відкладіть убік.

Смажена мойва по-турецьки: без клопоту з чищенням кісток

Змішайте борошно, 0,5 ч. л. солі, м’яту, чебрець і два види перцю. Обваляйте в цій паніровці рибу.

Смажена мойва по-турецьки: без клопоту з чищенням кісток

Змастіть сковороду вершковим маслом і викладіть мойву в один шар. Кількість риби можете регулювати самі.

Смажена мойва по-турецьки: без клопоту з чищенням кісток

Поставте сковороду на середнє нагрівання, накрийте кришкою і готуйте кілька хвилин до золотистої скориночки.

Смажена мойва по-турецьки: без клопоту з чищенням кісток

Накрийте сковороду тарілкою та переверніть. Потім влийте оливкову олію та поверніть рибу назад. Смажте з іншого боку ще кілька хвилин.

Смажена мойва по-турецьки: без клопоту з чищенням кісток

Зазвичай із такої кількості риби виходить 3 сковороди. Готову закуску можна збризкати лимонним соком. Якщо мойва по-турецьки йде повноцінною стравою, подаю її із салатом. Бажано не залишати смажений малечу на потім. Вона відволожиться і перестане бути хрустким. А як ви смажите дрібну рибу?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...