Смакота зі слив без цукру. Зберігається цілий рік. Можна додати яблука, і буде ще смачніше

Приготуйте смачний десерт із слив, який може зберігатись рік. Якщо до нього додати яблука, то буде ще смачніше! Однак зазвичай така смакота довго не затримується на столі.

Візьміть 1 кг слив. Можна додати до 30% яблук. Також можна взяти будь-які фрукти і ягоди: персик, інжир, вишню, абрикос і т. д. Розріжте сливи, вийміть кісточки, перекладіть в каструлю. Додайте 4-5 ст. л. води, доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зменшіть вогонь до середнього. Варіть під кришкою, поки слива не розм’якшиться і перетвориться на пюре.

Смакота зі слив без цукру. Зберігається цілий рік. Можна додати яблука, і буде ще смачніше

Пробийте сливу в однорідне, рідке пюре. Уварювати до густоти немає потреби.

Смакота зі слив без цукру. Зберігається цілий рік. Можна додати яблука, і буде ще смачніше

Вилийте половину на лист, вистелений пергаментним папером. Другу половину – на друге деко. Зверху, за бажанням, можна додати трохи горіхів. Виставте на балкон, на сонце, приблизно на день, якщо не дуже спекотно. Якщо температура висока (35-40 градусів), можна виставити на півдня.

Смакота зі слив без цукру. Зберігається цілий рік. Можна додати яблука, і буде ще смачніше

Зніміть із пергаментного паперу. Якщо сильно пересохло, змочіть зі зворотного боку водою (зовсім трохи, за допомогою силіконового пензлика).

Смакота зі слив без цукру. Зберігається цілий рік. Можна додати яблука, і буде ще смачніше

Розріжте ножицями на смужки, скрутіть у рулетики. У центр можна покласти горішок.

Смакота зі слив без цукру. Зберігається цілий рік. Можна додати яблука, і буде ще смачніше

Готово! Фруктова пастила – смачна, корисна та проста у приготуванні. Ви можете брати будь-які фрукти та змішувати їх між собою, а можете зробити пастилу різних уподобань.

Смакота зі слив без цукру. Зберігається цілий рік. Можна додати яблука, і буде ще смачніше

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...