Смакота з банці: соковиті реберця з картоплею, запечені за особливим рецептом

Саме ці реберця я люблю без добавок. Але коли за столом збирається компанія, пропоную гостям на вибір соус барбекю або сметанно-гірчичну заправку. Перший варіант робить страву солодшою, другий – пікантнішою. Для любителів погостріше ставлю на стіл соус чилі

Необхідні продукти:

  • Свинячі ребра – 800 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Картопля – 5 шт.
  • Вершкове масло – 30 г

Покроковий процес приготування:

Цибулю наріжте півкільцями та руками перемішайте цибулю, щоб із неї вийшов весь сік. Відкладіть її убік.

Ребра очистіть від зайвих прожилок та плівок. Наріжте на порційні шматки.

Смакота з банці: соковиті реберця з картоплею, запечені за особливим рецептом

До цибулі додайте м’ясо, сіль, перець та свої улюблені спеції до м’яса. Ретельно перемішайте.

Смакота з банці: соковиті реберця з картоплею, запечені за особливим рецептом

Підготуйте літрову банку та вкладіть у неї вміст миски. Намагайтеся робити це максимально щільно, утрамбовуючи реберця вертикально.

Зробіть на банці кришку з фольги. Потім очистіть і помийте картоплю.

Розріжте навпіл та посоліть за смаком. На одну половинку викладіть шматочок маслп, прикриваючи другою. Загорніть кожну у фольгу.

Смакота з банці: соковиті реберця з картоплею, запечені за особливим рецептом

Покладіть банку з реберцями в жаростійку посудину.

Поряд покладіть картоплю. Поставте страву у холодну духовку.

Випікайте 70 хвилин при 180 градусах. Після закінчення вимкніть духовку, але відразу не відкривайте (щоб не лопнуло скло). Зачекайте ще 10 хвилин.

Смакота з банці: соковиті реберця з картоплею, запечені за особливим рецептом

Страва готова! Звільніть картоплю від фольги і акуратно викладіть на тарілку до ребер, прикрасьте зеленню.

А тепер я розповім вам, як приготувати домашній соус чилі. Це дуже приємна, в міру гостра аджика, яка підійде до будь-якого м’яса. Отже, на дрібній тертці натріть 50 г червоного перцю, 3 зубчики часнику, додайте 1 ч. л. цукру, трохи солі, перцю та третину чайної ложки оцту. Для свіжості не завадить трохи кропу.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...