Смакота до чаю на швидку руку, без яєць і борошна – десерт бурфи

Здивуйте рідних і близьких незвичайним індійським десертом під назвою бурфи. В основі десерту лежить сухе молоко, а для смаку додаються горіхи. Зробити такий десерт дуже просто, потрібно всього 10 хвилин на підготовку і 30 хвилин на його замерзання. Чудові м’які цукерки з горіхами точно припадуть до смаку.

Для приготування бурфи знадобиться:

  • вершкове масло – 100 г;
  • сметана 20% або жирні вершки – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – дрібка;
  • сухе молоко – 250 г;
  • горіхи – за смаком.

Розтопити вершкове масло на повільному вогні, додайте до нього дрібку солі і цукор і продовжуючи нагрівання, добре перемішайте. Додайте до інгредієнтів сметану і також перемішайте.

Смакота до чаю на швидку руку, без яєць і борошна - десерт бурфи

Доведіть вміст сотейника до кипіння, після чого зніміть його з вогню, додайте ванільний цукор. Збийте масу міксером протягом 2-3 хвилин.

Смакота до чаю на швидку руку, без яєць і борошна - десерт бурфи

У збиту масу додайте по частинах сухе молоко і добре перемішайте. В результаті вийде густа, тягуча суміш, яка відмінно тримає форму.

Викладіть десерт в форму, вистелену харчовою плівкою і змащену олією, і розрівняйте за допомогою ложки.

Смакота до чаю на швидку руку, без яєць і борошна - десерт бурфи

Зверху на десерт викладіть горіхи і утрамбуйте їх ложкою, щоб вони занурились в масу. Охолодіть десерт в морозильній камері 20-30 хвилин. Перед подачею наріжте на квадратики.

Смакота до чаю на швидку руку, без яєць і борошна - десерт бурфи

Бурфи виходить дуже ніжним, в міру солодким і зовсім нежирним, незважаючи на наявність вершкового масла. Цукерки бурфи за смаком чимось нагадують молочний шоколад, але з набагато більш ніжною консистенцією.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...