Смачний та легкий морквяний пиріг з манкою і родзинками

Приготуйте легкий та смачний морквяний пиріг з родзинками. Такого пирога з манкою ви ще ніколи не куштували.

Необхідні продукти:

  • морква – 450 г
  • манна крупа – 300 г
  • цукор – 200 г
  • олія соняшникова – 150 мл
  • вода – 150 мл
  • родзинки – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • сода – ½ ч.л.
  • цукор ванільний – 1 пакетик
  • насіння кардамону – 3 шт.

Покроковий процес приготування

Моркву очистити, подрібнити за допомогою блендера або терки.

Промити родзинки, залити водою.

Вимити лимон, цедру зняти. М’якоть розділити навпіл, з однієї половини віджати сік.

Розтерти в ступці зерна кардамону.

Приготувати тісто з манкою.

Перемішати моркву з лимонним соком, ванільним цукром, цедрою і кардамоном.

Влити воду, залишити масу на п’ять або десять хвилин. Основний продукт повинен пустити сік.

Покласти родзинки, додати олію, перемішати.

Всипати манну крупу, залишити до набухання на десять хвилин.

Погасити харчову соду лимонним соком.

Тісто вимісити. Форму змастити маслом, присипати манкою краї і дно.

Викласти тісто, розрівняти. Час випікання – одна година, температура – 180 градусів.

Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Завантаження...