Смачний салат, який я обов’язково готую на новорічний стіл

Я обожнюю цей салат за його простоту і при цьому божественний смак. Всі інгредієнти добре поєднуються один з одним. Приготування займає небагато часу, а результат – вище похвали.

Інгредієнти:

  • Шинка – 300 гр.
  • Консервована кукурудза – 1 банка.
  • Консервовані шампіньйони – 1 банка.
  • Червона салатна цибулина – 1/2 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. ложки.
  • Сіль – 1/2 ч. ложки.
  • Цукор – 1 ч. ложка.
  • Майонез – за смаком.
  • Часник – 3 зубчики.

Процес приготування:

1. Половину червоної салатної цибулини дрібно нарізаємо. Перекладаємо в невелику глибоку миску, додаємо пів ч. ложки солі, 1 ч. ложку цукру і 2 ст. ложки оцту 9%. Вливаємо холодну воду, щоб вона покривала всю цибулю, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Через зазначений час зливаємо з цибулі всю рідину.

2. Шинку нарізаємо дрібними кубиками.

3. Свіжий огірок дрібно нарізаємо.

4. Мариновані печериці нарізаємо пластинами.

5. Яйця відварюємо до готовності і дрібно нарізаємо. Так само нам знадобиться консервована кукурудза.

6. У майонез я додаю три подрібнених зубчики часнику і перемішую. Цим я буду заправляти салат.

ЗБІРКА САЛАТУ:
На тарілку встановлюємо роз’ємне кільце. Дно тарілки змащуємо майонезом, щоб перший шар просочився і зверху і знизу.

  1. ШАР – шинка. Змащуємо майонезом.
  2. ШАР – маринована цибуля. Злегка змащуємо майонезом.
  3. ШАР – мариновані гриби. Змащуємо майонезом.
  4. ШАР – свіжий огірок. Змащуємо майонезом.
  5. ШАР – викладаємо яйця і змащуємо майонезом.
  6. ШАР – кукурудза.

Прикрашаємо салат за своїм смаком. У центр я виклала трояндочку з шкірки помідора, навколо неї прикрасила нарізаним огірком і зробила лінії з майонезу. Начебто проста прикраса, але виглядає вже незвично. Салат дуже смачний, всі інгредієнти гармонійно поєднуються між собою. Майонез можете класти на свій смак: хтось любить більше, хтось менше, а хтось взагалі замінить сметаною.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...