Я обожнюю цей салат за його простоту і при цьому божественний смак. Всі інгредієнти добре поєднуються один з одним. Приготування займає небагато часу, а результат – вище похвали.
Інгредієнти:
- Шинка – 300 гр.
- Консервована кукурудза – 1 банка.
- Консервовані шампіньйони – 1 банка.
- Червона салатна цибулина – 1/2 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Оцет 9% – 2 ст. ложки.
- Сіль – 1/2 ч. ложки.
- Цукор – 1 ч. ложка.
- Майонез – за смаком.
- Часник – 3 зубчики.
Процес приготування:
1. Половину червоної салатної цибулини дрібно нарізаємо. Перекладаємо в невелику глибоку миску, додаємо пів ч. ложки солі, 1 ч. ложку цукру і 2 ст. ложки оцту 9%. Вливаємо холодну воду, щоб вона покривала всю цибулю, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Через зазначений час зливаємо з цибулі всю рідину.
2. Шинку нарізаємо дрібними кубиками.
3. Свіжий огірок дрібно нарізаємо.
4. Мариновані печериці нарізаємо пластинами.
5. Яйця відварюємо до готовності і дрібно нарізаємо. Так само нам знадобиться консервована кукурудза.
6. У майонез я додаю три подрібнених зубчики часнику і перемішую. Цим я буду заправляти салат.
ЗБІРКА САЛАТУ:
На тарілку встановлюємо роз’ємне кільце. Дно тарілки змащуємо майонезом, щоб перший шар просочився і зверху і знизу.
- ШАР – шинка. Змащуємо майонезом.
- ШАР – маринована цибуля. Злегка змащуємо майонезом.
- ШАР – мариновані гриби. Змащуємо майонезом.
- ШАР – свіжий огірок. Змащуємо майонезом.
- ШАР – викладаємо яйця і змащуємо майонезом.
- ШАР – кукурудза.
Прикрашаємо салат за своїм смаком. У центр я виклала трояндочку з шкірки помідора, навколо неї прикрасила нарізаним огірком і зробила лінії з майонезу. Начебто проста прикраса, але виглядає вже незвично. Салат дуже смачний, всі інгредієнти гармонійно поєднуються між собою. Майонез можете класти на свій смак: хтось любить більше, хтось менше, а хтось взагалі замінить сметаною.