Смачний салат «Діана» на святковий стіл

Цей салат є візитною карткою кожного свята, який ми відзначаємо у свекрухи. Крім божественно ніжного смаку, салат відрізняється ефектним виглядом. Коли ми приходимо на якусь святкову подію до свекрухи, то з нетерпінням чекаємо, коли всі прийдуть і сядуть, щоб насамперед з’їсти цей салатик. А зовсім недавно у моєї дочки був День Народження, і я вирішила, що прийшла пора дізнатися рецепт і приготувати страву самій.

Які продукти будуть потрібні:

  • Один стакан звареного рису;
  • 250 г печінки тріски;
  • Два свіжих огірка;
  • Чотири яйця;
  • 150 г консервованої кукурудзи;
  • Зелена цибуля, листя салату, петрушка;
  • Білий перець, сіль в залежності від смаку;
  • Майонез.

Переходимо до приготування

Для початку під кожен інгредієнт потрібно приготувати свою мисочку.

Один огірок нарізаємо у вигляді кубиків, а другий залишаємо, ним будемо прикрашати страву.

Зелену цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з нарізаним огірком.

У варених яєць розділяємо білки і жовтки. Білки натираємо за допомогою терки з великими отворами, а жовтки – з дрібними.

Печінку тріски нарізаємо ножем. Варений рис змішуємо з олією від печінки і солимо.

Другий огірок нарізаємо у вигляді спіралі за допомогою спеціального приладу.

Беремо сервірувальну тарілку, кладемо на неї спочатку листя салату і встановлюємо на нього кільце для сервірування (діаметр повинен бути 6 см).

Тепер починаємо викладати салат шарами:

  1. рис;
  2. печінка тріски;
  3. білки, змащуємо майонезом;
  4. кукурудза, знову майонез;
  5. огірок з цибулею, сітка майонезу;
  6. жовтки.

Злегка ущільнюємо шари, прибираємо кільце і викладаємо огіркову спіраль на верхівці салату, а також листочки петрушки.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...