Цей салат є візитною карткою кожного свята, який ми відзначаємо у свекрухи. Крім божественно ніжного смаку, салат відрізняється ефектним виглядом. Коли ми приходимо на якусь святкову подію до свекрухи, то з нетерпінням чекаємо, коли всі прийдуть і сядуть, щоб насамперед з’їсти цей салатик. А зовсім недавно у моєї дочки був День Народження, і я вирішила, що прийшла пора дізнатися рецепт і приготувати страву самій.
Які продукти будуть потрібні:
- Один стакан звареного рису;
- 250 г печінки тріски;
- Два свіжих огірка;
- Чотири яйця;
- 150 г консервованої кукурудзи;
- Зелена цибуля, листя салату, петрушка;
- Білий перець, сіль в залежності від смаку;
- Майонез.
Переходимо до приготування
Для початку під кожен інгредієнт потрібно приготувати свою мисочку.
Один огірок нарізаємо у вигляді кубиків, а другий залишаємо, ним будемо прикрашати страву.
Зелену цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з нарізаним огірком.
У варених яєць розділяємо білки і жовтки. Білки натираємо за допомогою терки з великими отворами, а жовтки – з дрібними.
Печінку тріски нарізаємо ножем. Варений рис змішуємо з олією від печінки і солимо.
Другий огірок нарізаємо у вигляді спіралі за допомогою спеціального приладу.
Беремо сервірувальну тарілку, кладемо на неї спочатку листя салату і встановлюємо на нього кільце для сервірування (діаметр повинен бути 6 см).
Тепер починаємо викладати салат шарами:
- рис;
- печінка тріски;
- білки, змащуємо майонезом;
- кукурудза, знову майонез;
- огірок з цибулею, сітка майонезу;
- жовтки.
Злегка ущільнюємо шари, прибираємо кільце і викладаємо огіркову спіраль на верхівці салату, а також листочки петрушки.