Пряники виходять дуже шоколадними, м’якими в смачній білій глазурі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- жовток – 1 шт;
- молоко – 250 мл;
- борошно – 500 г;
- какао – 5 ст.л;
- цукор – 200 г;
- олія рослинна – 30 мл;
- сода – 0.5 ч.л;
- розпушувач – 10 г.
Для приготування глазурі необхідно:
- білок – 1 шт;
- пудра цукрова – 100 г;
- сік лимона – 1 ч.л.
Процес приготування шоколадних пряників
Нагріваємо до теплої температури молоко і змішуємо з цукром і рослинною олією, додаємо жовток і збиваємо вінчиком до однорідності.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, содою і просіваємо.
Частинами додаємо суху суміш в рідку і ретельно вимішуємо кожен раз.
Робочу поверхню посипаємо борошном і вимішуємо тісто, додаючи трохи борошна.
Скачуємо ковбаску і ділимо її на шматочки.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо пряники, злегка придавлюйте шматочки.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо від 10 до 15 хвилин.
Збиваємо інгредієнти для глазурі і поливаємо остиглі пряники.
Порада: в тісто ви можете додати порошок імбиру або мускатний горіх, гвоздику – пряники вийдуть не тільки шоколадними, але і з цікавими нотками і яскравим ароматом.