Смачний, райський пиріг з грушею: тане в роті і пахне карамелькою

Порадуйте своїх рідних чудовою і ароматною випічкою. Готується бретонський пиріг швидко і просто, а виходить чудово пишним і ніжним.

Інгредієнти:

  • вершкове масло або маргарин – 130 г;
  • цукор – 130 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • яйця курячі С1 – 3 шт .;
  • молоко – 80 мл;
  • розпушувач – 7 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • борошно пшеничне – 160 г;
  • груші (середнього розміру) – 2 шт .;
  • цукрова пудра, кориця.

Приготування:

Попередньо дістаємо всі продукти для пирога, вони повинні бути кімнатної температури. Особливо важливо, щоб масло розм’якшилося.

Ділимо яйця на жовтки і білки. Білки збиваємо з дрібкою солі, поступово домішувати 2 столові ложки цукру і доводимо масу до міцної піни. Після цього відправляємо їх в холодильник.

Вершкове масло, яке можна замінити на маргарин, змішуємо з ванільним і звичайним цукром-піском.

Збиваємо масу до розчинення кристалів.

Перемішуємо масло з цукром, поступово додаючи в нього яєчні жовтки.

Додаємо борошно в масу частинами. Одну з частин борошна змішуємо з розпушувачем тіста.

Додаємо білки і делікатно перемішуємо тісто, щоб воно залишалося ніжним і повітряним.

Духовку включаємо на прогрів до 170-180 градусів. Заливаємо тісто у форму, вистелену пергаментом і змащену маслом.

Груші очищаємо від шкірки, прибираємо сердцевінкі й нарізаємо шматочками. Викладаємо їх на пиріг зверху. Посипаємо цукром і корицею.

Випікаємо протягом 40-50 хвилин (тривалість залежить від ступеня потужності вашої духовки).

При бажанні посипаємо готову випічку цукровою пудрою. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...