Порадуйте своїх рідних чудовою і ароматною випічкою. Готується бретонський пиріг швидко і просто, а виходить чудово пишним і ніжним.
Інгредієнти:
- вершкове масло або маргарин – 130 г;
- цукор – 130 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- яйця курячі С1 – 3 шт .;
- молоко – 80 мл;
- розпушувач – 7 г;
- сіль – 1 дрібка;
- борошно пшеничне – 160 г;
- груші (середнього розміру) – 2 шт .;
- цукрова пудра, кориця.
Приготування:
Попередньо дістаємо всі продукти для пирога, вони повинні бути кімнатної температури. Особливо важливо, щоб масло розм’якшилося.
Ділимо яйця на жовтки і білки. Білки збиваємо з дрібкою солі, поступово домішувати 2 столові ложки цукру і доводимо масу до міцної піни. Після цього відправляємо їх в холодильник.
Вершкове масло, яке можна замінити на маргарин, змішуємо з ванільним і звичайним цукром-піском.
Збиваємо масу до розчинення кристалів.
Перемішуємо масло з цукром, поступово додаючи в нього яєчні жовтки.
Додаємо борошно в масу частинами. Одну з частин борошна змішуємо з розпушувачем тіста.
Додаємо білки і делікатно перемішуємо тісто, щоб воно залишалося ніжним і повітряним.
Духовку включаємо на прогрів до 170-180 градусів. Заливаємо тісто у форму, вистелену пергаментом і змащену маслом.
Груші очищаємо від шкірки, прибираємо сердцевінкі й нарізаємо шматочками. Викладаємо їх на пиріг зверху. Посипаємо цукром і корицею.
Випікаємо протягом 40-50 хвилин (тривалість залежить від ступеня потужності вашої духовки).
При бажанні посипаємо готову випічку цукровою пудрою. Смачного!