Смачний полуничний торт з сирним кремом

Полуничний торт з сирним кремом - рецепт приготування

Давайте приготуємо полуничний торт з сирним кремом. Зробити таку смакоту зовсім не складно, рецепт простий, інгредієнти доступні, а результат вас здивує.

Смачне пісочне тісто з найніжнішим сирним кремом в доповненні з ароматною полуницею, таке поєднання нікого не залишить байдужим. Мої родичі обожнюють цей десерт, він моментально зникає зі столу. Обов’язково візьміть рецепт на замітку, і в сезон ягід приготуйте його.

Інгредієнти

Для пісочної основи

  • 160 грам вершкового масла;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 100 грам цукру;
  • 1 склянка борошна (може знадобитися більше);
  • 1 столова ложка сметани або йогурту (при необхідності).

Для сирного крем-мусу

  • 200 грам цукрової пудри;
  • 400 грам сиру (м’якого, без грудочок);
  • 20 грам желатину;
  • 60 мілілітрів води;
  • 250 грам вершків від 33% жирності;
  • 400-500 грам свіжої полуниці.

Полуничний торт з сирним кремом: покроковий рецепт

Для початку приготуємо тісто: до порізаного на брусочки вершкового масла додаємо цукор, просіюємо через сито борошно з розпушувачем і перетираємо все руками. Повинна вийти дрібна крихта.

Потім додаємо жовток і замішуємо тісто. Якщо для того, щоб сформувати тісто, одного жовтка недостатньо, то додайте одну столову ложку сметани або йогурту (в крайньому випадку можна додати водичку).

Далі тісто загортаємо в харчову плівку або звичайний целофановий пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.

Через півгодини дістаємо тісто з холодильника, розкачуємо його на пергаментному папері за розміром форми для випікання, плюс бортики, товщиною три-п’ять міліметрів.

Форму для випікання краще використовувати з низькими бортиками.

Форму змащуємо вершковим маслом, викладаємо розкачане тісто, знімаємо пергаментний папір і формуємо красиві бортики.

Коли бортики сформовані, розстеляємо пергаментний папір, висипаємо зверху квасолю або горох.

Ставимо форму в розігріту до 190 градусів духовку і печемо двадцять п’ять-тридцять хвилин. Потім дістаємо форму з духовки, знімаємо квасолю або горох і ставимо форму ще раз в духовку на дванадцять-п’ятнадцять хвилин, корж повинен стати золотистого кольору.

Потім даємо коржу охолонути в формі, а після перекладаємо на тарілку.

Поки пиріг остигає, приготуємо крем. Для крему потрібно використовувати м’який сир, для цього перетираємо його через сито або пробиваємо блендером. Сир повинен бути без грудочок.

Далі до сиру додаємо цукрову пудру, перемішуємо за допомогою міксера або блендера.

В іншому сухому посуді чистими віночками збиваємо до густої маси дуже холодні вершки, потім додаємо до них частинами сирну масу і перемішуємо.

При бажанні крем можна ущільнити за допомогою желатину. Розведіть желатин в невеликій кількості води за інструкцією на упаковці. Якщо у вас швидкорозчинний желатин, то його досить розмішати в гарячій воді до прозорості і однорідності (желатин ні в якому разі не можна кип’ятити).

Додаємо желатин в однорідну сирну масу і ще раз збиваємо.

Переходимо до формування торта. Наносимо сирний крем на торт, прикрашаємо нарізаною полуницею (або іншими ягодами), вдавлюючи її в крем, посипаємо цукровою пудрою і ставимо ненадовго в холодильник.

Порада. Полуничний торт, як і інші страви зі свіжими ягодами, в результаті вдається набагато смачніший, якщо для його приготування вибрати смачну, солодку і соковиту полуницю. Якщо полуниця у вас кислувата, то при бажанні можна трохи посипати її цукром.

Смачний полуничний торт з сирним кремом готовий, його можна прикрасити гілочкою м’яти. Ця страва дуже гарна і апетитна, я його дуже люблю готувати в сезон ягід.

Rating
( No ratings yet )
Loading...