Приготуйте простий, але дуже смачний молочний десерт – такий, як колись готувала мама або бабуся. Це густий молочний коктейль, але з додаванням кави оригінально і апетитно!
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл.;
- цукор – 100 гр.;
- 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
- вода – 100 мл;
- 4 ст. л. розчинної кави;
- 2 ст. л. гарячої води;
- 2 ст. л. цукру;
- бісквітне печиво.
У молоко всипте 100 гр. цукру, поставте на плиту. Окремо змішайте 2 ст. л. кави з 50 мл води, перелийте до молока.
Ще 50 мл. води розчиніть 3 ст. л. крохмалю, щоб не було грудочок. Перелийте до молочно-кавової суміші. Прокип’ятіть, щоб суміш загуснула, вимкніть.
На дно креманок покладіть по одному печиві. Зверху розлийте молочний десерт. Відправте в холодильник на годину.
Для шапочки збийте міксером 2 ст. л. кави, 2 ст. л. гарячої води та 2 ст. л. цукру.
Збивайте, поки суміш не поміняє колір та текстуру на кремову.
Розподіліть крем поверх десерту. Можна подавати! Оригінальний молочно-кавовий смак легкого десерту.