Смачний лимонно-медовий тарт – чудовий баланс солодкого і кислого

Лимонно-медовий тарт – це ідеально збалансований десерт. Нотка цитрусової кислинки чудово поєднується з медовою солодкістю. Лимонний заварний крем захований під медово-лимонним желе, і все це розташовується на «подушці» з пісочного тіста. Це не тільки виглядає смачно – це смачно насправді.

Пісочне тісто:

  • 50 гр. цукрової пудри;
  • 150 гр. борошна;
  • дрібка солі;
  • 75 гр. вершкового масла;
  • 1 яйце (30 гр. в тісто).

Лимонний крем:

  • 4 гр. желатину + 3 ч. л. води;
  • 20 гр. білого шоколаду;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • Цедра 1/2 лимона (тільки жовта частина);
  • 1 ст. л. + 1 ч. л. лимонного соку + 2 ст. л. води;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 яйце (50 гр. в крем);
  • 2 ст. л. цукру.

Лимонно-медове желе:

  • 1/2 лимона + 340 мл води (1,3 склянки);
  • 8,5 гр. желатину + 1,5 ст. л. води;
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. + 1 ч. л. цукру;
  • 2 ч. л. лимонного соку.

Пісочне тісто готується з вечора. Всі інгредієнти для тіста, включаючи розм’якшене масло, змішуються між собою, але від збитого яйця в тісто додається тільки 30 гр., а залишками яйця змащується вже готове пісочне тісто (далі). Готове тісто потрібно загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 8 годин.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Тісто дістати з холодильника, розкачати, перекласти на форму, змащену вершковим маслом. Виделкою зробити проколи.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Випікати в духовці при 160 градусів протягом 35 хвилин. Потім залишками яйця змастити готове тісто. Запекти при 140 градусах протягом 5 хвилин. Вийняти з форми, дати пісочному тісту охолонути.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Приготувати крем. Для декору заздалегідь з повітряно-бульбашкової плівки вирізати стінки і дно за формою пісочного тіста.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Желатин замочити у воді. У каструльці змішати цедру лимона, лимонний сік, воду, мед, 50 гр. збитого яйця і цукор. Довести на плиті до температури, коли палець гаряче опускати, але бульбашок ще немає. У гарячу суміш додати вершкове масло, білий шоколад і набряклий желатин, перемішати.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Перелити крем в пісочне тісто, трохи залишити для декору.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Що залишився крем намазати на плівку.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

І закріпити на десерті. Відправити в холодильник на 1 годину.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Через годину дістати десерт і зняти плівку. Вийде гарна імітація медових сот.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Залишається тільки зробити лимонно-медове желе. Для цього пів-лимона нарізати слайсами, опустити в 1,3 склянки води. Залишити на 10 хвилин (можна довше). Окремо замочити желатин.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

У каструльці змішати мед, лимонний сік, цукор і отриману лимонну воду без часточок лимона. Довести до кипіння, трохи охолодити, додати набряклий желатин, розмішати.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Желе налити поверх крему. При цьому желе повинно бути охолодженим приблизно до 20 градусів (кімнатна температура). Відправити в холодильник для фінальної стабілізації на 8 годин.

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Від шматочка такої краси не відмовиться ніхто!

Смачний лимонно-медовий тарт - чудовий баланс солодкого і кислого

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...