Смачний компот «Полуничний мохіто» на зиму

Компот «Полуничний мохіто» - рецепт приготування

Мохіто може вас радувати не тільки влітку, а й взимку. Компот виходить неймовірно смачним, ароматним і бадьорить. А скільки в ньому вітамінів! Приготувати його досить просто і швидко, тому не баріться і приступайте! Кількість продуктів розрахована на одну трилітрову банку, але ви можете їх подвоїти, а краще потроїти

Необхідні такі інгредієнти:

  • Полуниця – пів кілограма;
  • Цукор – 300 г;
  • М’ята – 10 г;
  • Лимон – 20 г;
  • Вода – три літри.

Переходимо до процесу приготування компоту

В першу чергу полуничку миємо і обриваємо хвостики.

М’яту споліскуємо під водою і кладемо в банку. Туди ж відправляємо три колечка лимона і полуницю.

Банку не обов’язково стерилізувати, досить буде її гарненько помити з содою.

Воду наливаємо в каструлю і кип’ятимо. Заливаємо кип’ятком ягоди і відставляємо на півгодини в сторону, щоб настоявся напій.

Через 30 хвилин, проціджуємо рідину в каструлю, всипаємо цукор і поміщаємо на вогонь. Коли сироп закипить, проварюємо його кілька хвилин і знімаємо з плити.

Заливаємо ним полуницю в банці і закатуємо кришкою, яку потрібно перед цим прокип’ятити. Ємність перевертаємо, вкриваємо чимось теплим і нехай повністю охолоне, а після переносимо в місце для зберігання.

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...