Смачний і швидкий пиріг з мандаринами

Пиріг з мандаринами - рецепт приготування

Цей пиріг зовні виглядає, як справжній торт. Він дуже красивий і неймовірно ароматний. В якості начинки використовуються цілі мандарини. Повірте, це не тільки смачно, але і красиво. Пиріг чудово підійде навіть до святкового столу і призведе в захват кожного, хто його спробує.

Необхідні продукти

Для тіста

  • курячі яйця – 4 шт
  • цукор – 220 гр
  • борошно – 240 гр
  • розпушувач – 1 ст.л
  • мандариновий сік – 110 мл
  • цедра 2 мандаринів
  • мандарини очищені – 7 шт

Для крему

  • домашній сир – 300 гр
  • сир «Маскарпоне» – 250 гр
  • ванільний цукор – 1 ст.л
  • цукрова пудра – 80 гр

Для глазурі

  • мандариновий сік – 500 мл
  • цукрова пудра – 100 гр
  • крохмаль – 2 ст.л
  • мандарини для прикраси

Поетапний процес приготування пирога

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і викладаємо очищені мандарини (цілі).

У яєць відділяємо білки від жовтків. Білки трохи збиваємо, потім додаємо цукор і збиваємо до пишної стійкої маси. Потім додаємо жовтки, борошно, розпушувач і мандариновий сік з цедрою. Акуратно перемішуємо все лопаткою.

Готове тісто виливаємо на мандарини, розрівнюємо.

Пиріг відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів. Випікаємо протягом 90 хвилин. Готовий пиріг дістаємо з форми і охолоджуємо.

У миску кладемо сир «Маскарпоне», додаємо вершковий сир, ванілін і цукрову пудру. Все збиваємо міксером до однорідної маси. Готовим кремом обмазуємо пиріг зверху і боків.

Зверху розкладаємо мандарини, приготовані для прикраси.

Приготуємо глазур. У невеликій сотейник вливаємо мандариновий сік, додаємо цукрову пудру і крохмаль. Все перемішуємо, ставимо на плиту і нагріваємо. Проварюємо на повільному вогні до більш густого стану. Поливаємо сиропом зверху мандарини. Прибираємо пиріг в холодильник на кілька годин, а потім подаємо до столу.

Смачний і швидкий пиріг з мандаринами

Rating
( No ratings yet )
Loading...