Смачний і дуже освіжаючий квас з каркаде

Його рецепт мені дістався від подруги (вона спеціально прислала мені його). Так як каркаде у мене давно стояв у шафі, то я вирішила приготувати собі квас.

Не знала, яким він вийде. Однак всі сумніви були марними. Він виявився приємним, має кислувато-солодкий смак. А колір напою – насичений, бордовий.

Крім того, квас вийшов газованим (дивіться на фото).

Необхідні продукти:

  • 3 столових ложки каркаде;
  • одна склянка цукру;
  • білих родзинок – 10 штук;
  • сухих дріжджів – 1 чайна ложка;
  • лимонної кислоти – половина чайна ложка;
  • води – три літри.

Покроковий процес приготування:

1. Закип’ятіть воду і охолодіть її, довівши температуру до теплої.

2. Візьміть кип’ятку 0, 5 л. і залийте каркаде, щоб заварка вийшла міцною. Настоюйте 10 хвилин. Потім треба заварку пропустити через дрібне сито і змішати з кип’яченою водою.

3. В окремій банці з’єднайте лимонну кислоту з цукром і дріжджами. Покладіть сюди ж 10 або 15 ягід родзинок.

4. Влийте воду разом з каркаде. Перемішайте, закрийте марлею і поставте в тепле місце.

5. Через кілька годин почнеться бродіння. Залиште банку постояти тут протягом доби. Потім розливайте рідину по зручним для Вас пляшках і віднесіть на полицю холодильника. Дайте квасу побути в холодильнику один або два дні. Він ще більше дозріє і набере більш приємний смак.

Пийте з задоволенням і будьте здорові!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...