Смачний фарширований перець. Бабуся з села навчила готувати

Перець нафарширований, як і голубці, давно стали класичною стравою на нашому столі. Мій варіант розрахований на те, щоб ви могли приготувати смачне доповнення до різного роду гарнірів або закусок.

Необхідні продукти:

  • 600 гр. перцю болгарського;
  • 500 гр. фаршу;
  • Одна цибулина;
  • Взяти солі, перцю, спецій і зелені, цукру як любите;
  • 70 гр. рису (зварений напівготовий).

Для соусу

  • Головка цибулі і одна морквина;
  • Дві ст. ложки томатної пасти;
  • 200 мілілітрів води;
  • Два листа лаврових.

Покроковий процес приготування:

1. Кожну штуку перцю беріть такий, який сподобається. Одні вважають за краще тонку шкірку, інші – більш соковиту і м’ясисту.

2. Фарш – ваш улюблений. Чи то один вид, або суміш з двох-трьох видів м’яса.

3. Змішайте фарш з протертою цибулиною, додайте солі, перцю, часнику, спецій з зеленню і рисом, який трохи недоваріть.

4. Нафаршируйте всі перці цим фаршем.

5. Цибулю треба нарізати подрібніше, морквину протерти на тертці і тушкувати ці овочі (на соняшниковій олії), щоб були напівготові.

6. Покладіть пасти томатної, влийте води і розмішайте. Посоліть як звикли, киньте трохи цукру і спецій з лавровим листом. Тільки соус почне закипати, його треба вилити на перець і поставити на вогонь варитися на 30 або 40 хв.

Такий вид перцю завжди виходить з особливим ароматом і багатим смаком. Його добре подавати з пюре з картоплі і різними салатами. Їжте з великим апетитом!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...