Смачнішу печінку ви ще не готували: кладемо в банку – і в духовку

Занадто тривала термічна обробка робить печінку сухою і жорсткою. Крім того, в процесі смаження вона нерідко підгорає. Як приготувати продукт смачно, просто і швидко? Цим питанням цікавляться багато господинь. У статті представлений рецепт печінки в банці. Завдяки такому методу приготування, продукт виходить соковитим і ніжним. Яблука, цибуля і спеції надають їй приємний аромат.

Які продукти потрібні для страви?

  • Головка цибулі. Її слід почистити і нарізати тонкими смужками.
  • Близько 500 г курячої печінки.
  • Маленька ложка солі. Яблуко. Його треба нарізати тонкими шматочками.
  • Половина маленької ложки меленого перцю.
  • Часниковий порошок в такій же кількості.
  • Масло вершкове (не менше 1 ст. л.)
  • Маленька ложка спецій (прованських трав, майорану або інших прянощів).

Покроковий процес приготування печінки в банці

Печінка полощуть, очищають від плівок. Рівномірно покривають прянощами. У чисті скляні банки укладають скибочки цибулі, шматочки яблук і печінку. При цьому чергують шари інгредієнтів.

Останнім шаром страви повинні бути яблука. На поверхню страви кладуть столову ложку вершкового масла. Накривають ємності шаром фольги. Ставлять в холодну духовку. Запікають печінку приблизно півгодини при температурі 180 градусів.

Після виключення духовку відкривають не відразу, а через десять-п’ятнадцять хвилин, щоб скляні ємності повністю охололи.

Печінка, приготована за таким рецептом, виходить не тільки смачною, але й корисною. Адже її НЕ смажать, а запікають у духовці. А цей метод термічної обробки вважається нешкідливим для організму. Рецепт печінки в духовці максимально простий.

З ним здатний впоратися навіть недосвідчений кулінар. Однак в процесі приготування страви господині слід проявляти обережність, щоб скляні ємності не пошкодилися під впливом високих температур.

Смачнішу печінку ви ще не готували: кладемо в банку - і в духовку

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...