Смачніше тушкованої капусти! Ситний бігос із пікантним соусом

Бігос – традиційна страва польської кухні. На просторах Інтернету можна знайти безліч його рецептів. Одні вважають за краще брати за основу свіжу капусту, інші впевнені, що смачніше з кислою. Я ж пропоную спробувати бігос із квашеної капусти. І готуватиму я його в циганському соусі. Ароматна та пікантна добавка підкреслить його неповторний смак і не дасть вам зупинитися на одній порції.

Циганський соус в основному складається з м’ясистих помідорів, паприки, цибулі, гірчиці та спецій. Його можна купити чи приготувати самостійно. Якщо під рукою немає потрібних інгредієнтів, замінити соус можна на лечо або томатну пасту із прянощами. Додаткову ситність бігосу додають гриби та ковбаса.

Необхідні продукти:

  • Квашена капуста – 1 кг
  • Печериці – 1 кг
  • Ковбаса копчена – 1 кг
  • Цибуля – 4 шт.
  • Циганський соус – 800 мл
  • Соняшникова олія – 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Відкиньте квашену капусту на друшляк і промийте водою. Потім наріжте, покладіть у каструлю, залийте водою і варіть 30 хвилин.

Смачніше тушкованої капусти! Ситний бігос із пікантним соусом

Гриби помийте, наріжте пластинками і обсмажте в 2 ст. л. розжареної олії. Приправте перцем та сіллю. Додати до капусти.

Смачніше тушкованої капусти! Ситний бігос із пікантним соусом

Очистіть цибулю, дрібно наріжте та обсмажте на сковороді з розігрітою олією. Після цього також відправте до капусти.

Смачніше тушкованої капусти! Ситний бігос із пікантним соусом

Наріжте ковбасу півкільцями, обсмажте і додайте в каструлю з іншими інгредієнтами.

Смачніше тушкованої капусти! Ситний бігос із пікантним соусом

Покладіть циганський соус, перемішайте та доведіть до кипіння на середньому вогні.

Смачніше тушкованої капусти! Ситний бігос із пікантним соусом

Проста страва з капусти порадує вас насиченим смаком. Ви забудете про звичайний спосіб тушкування. Бігос можна подати як самостійну страву чи доповнити гарніром. Ми вважаємо за краще їсти з хлібом. Забирайте рецепт у свою скарбничку та не забудьте поділитися з друзями!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...