Смачніше неможливо: як запекти ідеальну скумбрію у фользі

Тим, хто цінує і любить цю прекрасну рибу, сподобається такий рецепт. Може бути, він і не стане найулюбленішим, але в меню напевно приживеться, дуже вже ніжною виходить ця рибка, без добавки із-за столу ще ніхто не вставав.

Буде потрібно:

  • скумбрій – 2 штуки;
  • лимона – ½;
  • цибулина;
  • помідор;
  • по ложці майонезу і соєвого соусу;
  • олії – 3 ложки;
  • пучок петрушки і половина ложечки рибних спецій, перець;
  • сіль;

Як готувати скумбрію

Найпростіше підготувати всі компоненти заздалегідь. Рибу чистять ще злегка підмороженою – в цьому стані вона легко очищається, але ніжне м’ясо не деформується, зберігає красиву форму.

Скумбрію очищають від плавників, прибирають хвости, голови, нутрощі, промивають всередині і зовні.

Потім готують маринад для риби. У глибокій мисці змішують олію, соєвий соус, всі спеції і сіль.

Рибку викладають у термостійку форму, вистелену шаром фольги. Маринадом промащують скумбрію і всередині, і зовні, дають їй хоча б 15 хвилин, щоб м’ясо просочилося соусом, за цей час встигне розігрітися духовка.

Поки риба маринується, можна підготувати овочі. Цибулю нарізають тонкими півкільцями, помідори тонкими скибочками, також ріжуть лимон.

Рибу перевертають спинками вниз, наповнюють овочами зсередини і залишають в цьому положенні, щоб сік не розтікся по формі.

Зверху рибу збризкують лимонним соком, прикрашають петрушкою і змащують майонезом. Закривають форму фольгою, защипують і запікають при 180С півгодини.

Потім потрібно розкрити фольгу і повернути рибу в жар, щоб сформувалася апетитна скоринка.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Завантаження...