Якщо немає часу та бажання морочитися з важкими кулінарними виробами, можна приготувати просту випічку на сніданок. Вам не доведеться окремо готувати начинку, тому що її в цьому рецепті немає. Тісто виходить таким смачним, що жодних доповнень не потрібно.
Необхідні продукти:
- Яйце – одна штука;
- Цукор – 3 столові ложки;
- Сіль – 0,5 чайної ложки;
- Кефір – 200мл;
- Борошно – 600 г;
- Харчова сода – 0,5 чайної ложки;
- Оцет 9% – одна чайна ложка;
- Вершкове масло.
Покроковий процес приготування:
Візьмемо глибоку тару та розіб’ємо в неї сире яйце. Далі додамо трохи солі та цукру. Зіб’ємо все віночком.
Додамо 200 мл кефіру і просіємо через сито 3 склянки борошна. Нам також знадобиться оцет 9% у кількості однієї столової ложки. Замішуємо тісто руками. Ненадовго накриємо миску харчовою плівкою.
Тісто розкачуємо качалкою (не робимо його занадто тонким). Зверху змащуємо вершковим маслом. Потім згортаємо у довгий рулет. Краї щільно заліплюємо.
Нарізаємо на окремі вироби шириною півтора сантиметри.
Надаємо більш акуратну форму та відправляємо на сковорідку з олією. Смажимо на середньому вогні із двох сторін під закритою кришкою.
«Равлики» виходять дуже смачними і на тарілці виглядають максимально цікаво.
Така випічка не займає багато часу і ідеально підходить на сніданок. Нею можна пригостити гостей або досхочу нагодувати дітей.