Смачні огірки по-болгарськи за рецептом з дитинства

Сьогодні ми поділимося рецептом приготування огірків по-болгарськи. Ніякого кропу і листя, огірки виходять смачні, солодкуваті і дуже ароматні!

Необхідні продукти на 1,5-літрову банку:

  • огірки (скільки увійде)
  • 150 г цукру (на 1 л води)
  • 40 г солі
  • 1,5-2 ч. л. оцтової есенції
  • 3 зуб. часнику
  • 2 шт. запашного перцю
  • 1-2 парасольки кропу
  • 1-2 лаврових листки
  • 3-4 шт. чорного перцю
  • морква, насіння гірчиці, гвоздика (за бажанням)

Покроковий процес приготування:

Огірки замочую на ніч у холодній воді. Потім мию губкою, зрізаю «кінчики». Краще вибирати огірки по типу корнішонів. Якщо ж плоди переросли розмір корнішонів, то можна їх порізати шматочками.

Банки і кришки стерилізую звичним для кожної господині методом.

На дно банки укладаю спеції, потім викладаю огірки. Заливаю все кип’ятком на півгодини.

Потім зливаю воду з банок, заміряючи об’єм. Кип’ячу воду заново, розчиняючи цукор з сіллю. Киплячий розсіл розливаю по стерилізованим банкам, зверху вливаю оцтову есенцію.

Закатую банки стерилізованими кришками, перевертаю банки догори дном і під шубу – до повного охолодження. Ну а потім вже можна ховати банки в холодне місце. У мене це комора і підвал.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...