Смачні курячі грудки в глазурі. Діти та онуки тепер просять готувати їм курочку щодня

Таку курочку можна готувати хоч щодня! Дуже оригінальний смак курячої грудки в медовій глазурі із соєвим соусом та часником – особливо смачно подавати з рисом.

Складові:

  • 3 курячі грудки;
  • сіль і перець;
  • 60 гр. борошна (1/4 склянки);
  • 3,5 ст. л. вершкового масла або 2,5 ст. л. соняшникової олії (на вибір);
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 1,5 ст. л. яблучного оцту;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 90 мл (1/3 склянки) меду;
  • зелена цибуля для подачі (необов’язково).

Грудки надрізати хрест-навхрест, посолити та поперчити. Обваляти в борошні.

На сковороді розігріти 3 ст. л. вершкового масла або 2 ст. л. олії на вибір. Підсмажити курочку з обох боків на вогні вище за середню до золотої скориночки (3-4 хвилини з кожного боку).

Смачні курячі грудки в глазурі. Діти та онуки тепер просять готувати їм курочку щодня

Вогонь зменшити, покласти в центр масло, що залишилося (0,5 ст. л.), а також дрібно порізаний часник.

Смачні курячі грудки в глазурі. Діти та онуки тепер просять готувати їм курочку щодня

Влити мед, соєвий соус, яблучний оцет. Розподілити по всій сковороді.

Смачні курячі грудки в глазурі. Діти та онуки тепер просять готувати їм курочку щодня

Уварювати близько 1-2 хвилин до карамелізації. У процесі курочку перевертати, щоб вона з усіх боків була в глазурі.

Смачні курячі грудки в глазурі. Діти та онуки тепер просять готувати їм курочку щодня

Готову курочку присипати дрібно порізаною зеленою цибулею. Спробуйте – це напрочуд смачно!

Смачні курячі грудки в глазурі. Діти та онуки тепер просять готувати їм курочку щодня

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...