Смачні консервовані баклажани на зиму. Тепер це мій улюблений зимовий салатик

У нашій родині консервування баклажанів є обов’язковою програмою. Ми робимо за різними рецептами, але цей за останні пару років став улюбленим (готую на замовлення сина і невістки відразу). Баклажани, дійсно, виходять неймовірно смачними, тому закриваємо побільше, щоб вистачило на всю зиму.

Інгредієнти:

  • 2 кілограми баклажанів;
  • 1 головка часнику;
  • 3 середньо-великі цибулини;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 упаковка спецій для шашлику;
  • 1 столова ложка солі;
  • 50 мл 9% оцту;
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
  • 50 мл олії соняшникової.

Цибулю нарізаємо півкільцями. Баклажани ріжемо на шматочки невеликого розміру. Складаємо їх в миску, виливаємо олію і перемішуємо. Поки все без солі!

Ставимо на вогонь сковорідку і порціями обсмажуємо баклажани. Смажимо без олії, щоб салатик не вдався занадто жирним, обходимося тією олією, якою вже змащені баклажани.

Смажені баклажани складаємо в миску, туди ж відправляємо цибулю і дрібно нарізаний часник (пресом користуватися не потрібно).

В овочі додаємо всі інші складові, перераховані вище.

Перемішуємо прямо руками (в рукавичках), щоб все рівномірно розподілилося. Ложка мне продукти!

На овочі ставимо тарілку, а зверху вантаж. Залишаємо маринуватися рівно на сім годину. Після ще раз перемішуємо салатик і розкладаємо його по банкам, які попередньо вимиті з содою і висушені.

Баночки ставимо в каструлю, дно якої застеляємо рушником. Наливаємо в каструлю води до плечики баночок і після закипання, стерилізуємо півгодини (літрові).

Потім закатуємо або закручуємо, перевертаємо і загортаємо в ковдру.

Після охолодження зберігаємо в коморі або підвалі (кому як зручніше).

Ви, до речі, можете не закатувати салат, а їсти його відразу, тільки після семи годин маринування його потрібно буде охолодити в холодильнику ще хоча б годинку.

Салат виходить дуже гострим, а якщо вам не подобається гострота, то зменшіть кількість перцю, часнику і спецій для шашлику. Тільки не вполовину зменшуйте, а в розумних межах, бо ця страва не повинна бути прісною.

Із вказаної кількості продуктів у мене виходить 2 літрові банки або 4 банки по 0,5.

Rating
( No ratings yet )
Loading...