Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі один з моїх улюблених рецептів печива, яке не тільки смачне, але ще просте і швидке в приготуванні.
Інгредієнти:
- Борошно – 600 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Сметана – 250 гр.
- Вершкове масло або смалець – 200 гр.
- Цукор – 1 ст. ложка
- Розпушувач – 1,5 ч. ложки
- Сіль – 1/3 ч. ложки
Начинка:
- Горіхи будь-які (у мене грецькі) – 200 гр.
- Цукор – 150 гр.
Приготування: в мисці змішую сметану з яєчними жовтками і розтопленим вершковим маслом, потім додаю сіль і цукор.
Добре перемішую і поступово просіюючи борошно з розпушувачем, замішую м’яке тісто. Миску з тістом накриваю харчовою плівкою або рушником і відкладаю на хвилин 10-15 в сторону, щоб тісто трохи “відпочило”.
Для начинки можна використовувати будь-які подрібнені горіхи, у мене грецькі, я їх подрібнюю за допомогою блендера або м’ясорубки. Також в якості начинки можна використовувати повидло або джем. Подрібнені горіхи змішую з цукром і начинка готова.
Тісто ділю на 2 або 3 шматочки, розгортаю кожен в тонкий пласт товщиною приблизно 3-5 мм. і посипаю подрібненими горіхами з цукром.
Завертаю в рулет, защипуючи краї тіста. Рулет розрізаю на приблизно однакові шматочки, укладаю їх зрізом вниз, а зверху краю тіста злегка розправляю, формуючи трояндочки.
Печиво викладаю на деко і випікаю його в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин. Готове печиво виймаю з духовки і можна пригощатися, за бажанням його можна посипати зверху цукровою пудрою. Смачного!