Смачне лечо на зиму: простий рецепт підкорить багатьох гурманів

Простий і смачний рецепт лечо на зиму здатний допомогти господині здивувати своїх рідних незвичайним смаком. Більшість жінок люблять лечо за його швидке приготування. Його додають до пасти, роблять соус для голубців замість томату. Щороку господині консервують цей салат, адже він готується з натуральних продуктів.

Необхідні інгредієнти

  • помідори – 2 кг;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 2 ст. л .;
  • болгарський перець – 3 кг;
  • оцет – 1 ст. л .;
  • чорний перець горошком – 6 шт.

Як приготувати смачне лечо на зиму

Взяти ємність і викласти туди пюре з помідорів, додати цукор, олію, сіль, перемішати. На середньому вогні довести до кипіння, варити не більше 25 хвилин.

У каструлю викласти перець, варити до закипання ще приблизно 15 хвилин. За пару хвилин до завершення варіння слід кинути горошок і оцет.

У стерилізовані банки помістити салат і закатати. Перевернути їх кришками вниз і чекати, поки тара охолоне. Укутати добре пледом.

Рецепт лечо, перевірений часом

Необхідні інгредієнти

  • 2 кг – помідорів;
  • 1,5 кг – перцю;
  • 0,5 кг – ріпчастої цибулі;
  • 500 г – морквини;
  • 1 ст. – соняшникової олії;
  • 1 ст. – цукру;
  • 0,5 ст. – оцту;
  • 3 ст. л. – солі.

Як приготувати смачне лечо

Всі продукти попередньо миються і чистяться.

Цибулю і помідори перекрутити на м’ясорубці. Варити годину на повільному вогні, не забуваючи помішувати.

На тертці натерти моркву і пасерувати на олії 15 хвилин.

Перець порізати соломкою і додати до морквині, потім залити помідорами. Додати цукор, сіль, оцет і варити 15 хвилин.

Зварений салат розкласти по стерилізованим банкам, перевернути кришками вниз і укутати пледом. Не чіпати банки до повного охолодження.

Rating
( No ratings yet )
Loading...