Це опис рецепта однієї дуже смачної страви з звичайнісінького оселедця. Готувати його – одне задоволення!
Необхідні продукти:
- 450 грам оселедця слабосоленого і очищеного;
- Візьміть гірчиці французької – за потребою;
- Дві столові ложки соку (лимонного); * Дві столові ложки олії соняшникової;
- Одну головку ріпчастої цибулі;
- ½ чайної ложки сушеного часнику;
- Перця «Чилі» взяти на свій смак;
- Одну чайну ложку цукру.
Покроковий процес приготування:
1. Почніть з маринаду. У миску треба налити олії.
2. Додайте французької гірчиці з лимонним соком.
3. Покладіть «Чилі» (це не в обов’язковому порядку, тим більше, якщо ви не любите гострої їжі) і часничок сушений.
4. Потім кладіть столову ложку цукру і всю масу треба гарненько перемішати.
5. Оселедець слід очистити від кісточок і порізати шматочками.
6. Залийте оселедець готовим маринадом і розмішайте так, щоб всі шматки були ним покриті.
7. Покладіть в масу ріпчастої цибулі, яка порізана у вигляді півкілець.
8. Знову перемішайте і покладіть все в контейнер, закрийте кришку.
9. Віднесіть контейнер з оселедцем в холодильник на 3 або 4 год.
Після закінчення цього терміну риба буде добре замаринована. У неї – приємний смак і яскравий аромат.