Бувають дні, коли хочеться приготувати що-небудь особливе. Просто так, без приводу. Сьогодні якраз такий день. І в планах у мене чудові і дуже смачні м’ясні гнізда. Для начинки я вибрала картопляне пюре з сиром. Так що сирний обід моєї сім’ї забезпечений.
Рецепт я знайшла в одній кулінарній книзі. У страви була красива назва – «Кіліманджаро». Схожість з гірською вершиною безумовно є, але наші міні-копії підкорити легше. Чоловік геть з трьома відразу впорався. Відчуваю, що інші впадуть ще до кінця дня. А ви поки записуйте рецепт, стане в нагоді.
Інгредієнти
- Яловичий фарш – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Яйце – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 1 ст. л.
- Соняшникова олія – 4 ст. л.
- Петрушка – 0,5 пучок
- Паприка – 1 ч. л.
- Чебрець – 1 ч. л.
- Картопля – 4 шт.
- Вершкове масло – 40 г
- Молоко – 0,5 склянки
- Твердий сир – 50 г
- Мускатний горіх – 0,3 ч. л.
- Томатна паста – 1,5 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Чеддер – 30 г
- Кріп – за смаком
- Сіль – 2,5 ч. л.
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
Очистіть цибулю і натріть її на грубій терці, а часник – на дрібній. Змішайте овочі з фаршем, додайте яйце, борошно, олію, чебрець, паприку, нарізану петрушку, суміш перців і 1 ч. л. солі. Вимісіть фарш руками.
Змастіть руки соняшниковою олією і відірвіть шматочок м’ясної маси. Скачайте її в кульку і викладіть на деко. Виконайте те ж з рештою фаршем. Потім зробіть пальцями в центрі поглиблення, формуючи гніздо. Запікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Відваріть цілу картоплю в підсоленій воді. Очистіть її, додайте вершкове масло, молоко, 1 ч. л солі і мускатний горіх. Розімніть до стану пюре. Всипте тертий на середній тертці сир і перемішайте.
Для заливки змішайте томатну пасту, воду і 0,5 ч. л. солі. Залийте гнізда з фаршу соусом так, щоб він покривав дно форми. Перекладіть картопляне пюре в кондитерський пакет і заповніть гнізда начинкою.
Посипте кошики тертим чеддером і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 25 хвилин. Готову страву посипати зеленню кропу.
Одного погляду на рум’яні м’ясні кошики з начинкою вистачає, щоб зрозуміти – буде смачно! Але краще переконається в цьому самостійно, а не облизуватися на картинку. Так що швидше за справу!