Смачна сирно-гарбузова запіканка – покроковий рецепт

Сирно-гарбузова запіканка - рецепт приготування

За смаком і на вигляд справжній торт, а не запіканка, ваша сім’я не залишиться байдужою.

Шар з гарбуза надзвичайно ніжний і кремоподібний. А білий шар на основі сиру, як пружне суфле.

Заготовляємо гарбуз

Беремо 500 грам гарбуза і очищаємо. Прибираємо насіння і нарізаємо на шматочки. Відправляємо в каструлю і заливаємо водою, варити до готовності хвилин 20-25. Коли гарбуз зварився, скиньте його на друшляк, він як раз охолоне і стече зайва рідина.

Для сирної начинки нам знадобиться:

  • сир домашній – 500 грам;
  • яйця – 2 штуки;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 столові ложки;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукровий пісок – 4 столові ложки;
  • кефір – 200 грам;

Метод приготування сирної начинки простий, потрібно збити все блендером, і начинка готова.

Для гарбузової начинки знадобиться:

  • гарбуз варений – 500 грам;
  • яйця – 2 штуки;
  • цедра апельсина – 2 чайної ложки;
  • сіль – 1 дрібка;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 столові ложки;
  • цукровий пісок – 4 столові ложки.

Все збиваємо блендером, і гарбузова начинка готова.

Основний метод приготування

1. Форму для запікання застеляємо папером для випічки.

2. Потім по черзі в центр наливаємо невеликий черпак білої начинки, слідом по центру ллємо гарбузову начинку і так продовжую до кінця, поки не закінчаться начинки.

3. В кінці дерев’яною паличкою малюємо візерунок (як для пирогів зебра).

4. Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо 40 хвилин.

Даємо охолонути, після можна подавати до чаю. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...