Смачна малосольна скумбрія. Весь секрет у цікавому маринаді

Малосольна риба, зокрема, скумбрія – це гарна прикраса вашого столу. По-перше, зовні вона схожа на червону рибу. А якщо вона ще й приготовлена так, як описано в даному рецепті, то за смаком її легко можна сплутати з найпрестижнішою червоною рибкою.

Необхідні продукти:

  • Скумбрія – дві штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.

На маринад:

  • Вода – 1,5 склянки;
  • Гвоздика – 5 бутонів;
  • Перець чорний (горошок) – 1/3 чайної ложки;
  • Перець запашний (мелений) – 0,5 чайної ложки;
  • Коріандр – 1/3 чайної ложки;
  • Сіль – 2 чайні ложечки;
  • Цукровий пісок – ½ чайної ложки;
  • Соняшникова олія – 2 столові ложки;
  • Яблучний оцет – 2,5 столові ложки.

Покроковий процес приготування:

1. Спочатку треба приготовити маринад. Для цього налийте в посуд води (1,5 склянки) і доведіть до кипіння.

2. Якщо вода закипіла, насипте в неї сіль і цукор.

3. Потім додайте перцю (горошок) і чорного меленого перцю, коріандру і гвоздики.

4. Налийте олії і розмішайте.

5. Кип’ятіть не більше 1 хвилини.

6. Вимкніть плиту і нехай маринад трішки охолоне.

7. А в цей вже трохи остилий маринад влийте яблучного оцту і залиште, щоб зовсім охолов.

8. У цей час займіться рибою. Її слід заздалегідь розморозити.

9. Потім видаліть голову, нутрощі випотрошіть, вимийте тушку, протріть за допомогою паперового рушника і наріжте на порції.

10. Починайте саме маринування. Цибулю почистіть і поріжте у вигляді напівкілець.

11. Покладіть скумбрію в глибокий посуд, додайте нарізаної цибулі і залийте холодним маринадом.

12. Закрийте каструлю кришкою і віднесіть на полицю холодильника, щоб скумбрія маринувалась протягом 4-х годин. Не менше!

Після цього ваша малосольна рибка буде повністю готовою. І дуже смачною.

Готову рибку можна подавати до столу як у звичайний день, так і в святковий.

Їжте із задоволенням!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...