Смачна і швидка вечеря: курка з рисом в духовці

Курка з рисом в духовці - рецепт приготування

Страву з курячих стегон і рису можна приготувати дуже швидко і легко. Соковите м’ясо, розсипчастий рис, смачна вечеря.

Інгредієнти

  • Стегенця курячі – 4 шт.
  • Рис – 1 склянка
  • Морква – 2 шт. (середні)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції для курки – 1 ч. ложка
  • Спеції для плову – 1 ч. ложка
  • Аджика гостра – 2 ст. ложки (або шашликовий кетчуп)
  • Сіль і перець – за смаком

Рецепт приготування

Для страви використовуємо курячі стегна, які можна, за бажанням, порізати на частини.

Для цієї страви підходить будь-яке куряче м’ясо.

Для початку маринуємо м’ясо. Для цього, в миску кладемо куряче м’ясо, додаємо спеції для курки (готові, покупні).

Солимо і перчимо до смаку, добре все перемішуємо.

Додаємо пару столових ложок не гострої аджики (можна додати шашликовий кетчуп).

М’ясо залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин (можна відразу приготувати).

Промиваємо рис і зливаємо зайву рідину.

Форму для запікання змащуємо рослинною олією.

Викладаємо на дно форми рис і рівномірно розподіляємо.

Солимо і перчимо, за смаком додаємо спеції (у мене спеції для плову).

Натираємо моркву на великій тертці і додаємо зверху рису.

Цибулю нарізаємо тонкими кільцями і кладемо рівномірним шаром на моркву.

Зверху кладемо куряче м’ясо і заливаємо 1,5 склянками теплої води.

Відправляємо в розігріту до 200 ° C духовку.

Запікаємо страву 40 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці, може Вам знадобиться більше або менше часу.

Якщо рис вже приготувався, значить страву можна дістати з духовки. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...