Смачна домашня пахлава. Рецепт перевірений часом

Я не раз їла пахлаву, якою мене пригощали знайомі, але сама не готувала жодного разу. А потім наважилася і зробила. На що чоловік мій помітив, що ніколи ще не пробував такої смакоти.

Необхідні продукти:

  • 350 грам масла вершкового;
  • 300 грам сметани;
  • Чотири курячі яйця;
  • Чотири столові ложки борошна;
  • Одна чайна ложка соди;
  • 2,5 склянки цукру;
  • 2 склянки волоських горіхів;
  • Дві столові ложки меду.

Покроковий процес приготування:

1. Спочатку займіться тістом. Чотири столові ложки борошна треба перетерти до крихти, додавши 300 грам масла.

2. Покладіть жовтки (три штуки), сметану, соду та замісіть тісто.

3. Потім поставте його на полицю холодильника на годину.

4. Потім діставайте тісто і розділіть на три чистини.

Зробіть начинку:

1. Горішки треба розмолоти, але не до борошна, а щоб залишилися невеликі шматочки.

2. Збийте чотири білки та цукор до появи піни, проте не надто сильно. Покладіть до горішків.

3. Кожен шар тіста потрібно розкатати тонко (розмір – як у дека). Зверху розкладіть начинку.

4. Наступний шар розкачайте за розміром трохи менше попереднього. Розкладіть всю частину начинки, яка залишилася.

5. Розмітьте, не дорізавши до кінця, пиріг, який вийшов, на окремі ромби. Промажте жовтком і прикрасьте дрібними горішками.

6. Випікайте у духовці при температурі 200 градусів протягом 40 або 50 хвилин.

7. Дістаньте, полийте медом, розтопленим і перемішаним з 50 грамами вершкового масла.

8. Знову поставте пиріг у духовку і доведіть до повної готовності.

9. Коли пиріг охолоне, доріжте кожен ромб до кінця. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...