Сливи з часником – пікантна закрутка на зиму

Незвичайне поєднання на перший погляд, чи не так? Однак запевняємо, що мариновані сливи з часником стануть улюбленою закускою всіх гостей. Це відмінне пікантне доповнення до будь-якої страви і справжня родзинка святкового столу. Смачно, незвично і дуже просто!

Необхідні продукти:

  • 1 кг слив
  • близько 2 головок часнику
  • 500 мл води
  • 50 мл оцту 9% -го
  • 1 ч. л. солі
  • 160 г цукру
  • 4 горошини чорного перцю
  • 3 шт. гвоздики
  • кілька лаврових листочків

Сливи з часником - пікантна закрутка на зиму

Покроковий процес приготування:

Плоди для закрутки беремо НЕ переспілі, злегка жорсткі. Сливи ретельно миємо.

Очищаємо часник. Можна брати по одному зубчику на сливу. Але якщо зубчики часнику великі, їх можна розрізати навпіл.

Потім видаляємо з плодів кісточки, роблячи невеликий надріз. Вкладаємо по зубчику часнику в кожну сливу і викладаємо плоди і спеції в підготовлені заздалегідь стерилізовані банки.

Сливи з часником - пікантна закрутка на зиму

Потім готуємо маринад. Для цього в каструлі змішуємо воду, сіль і цукор. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 3 хвилини.

Гарячим маринадом заливаємо сливи в баночках. Накриваємо банки кришками, вкутуємо рушником і залишаємо на 30-40 хвилин.

Сливи з часником - пікантна закрутка на зиму

Через зазначений час зливаємо маринад з банок в каструлю. Додаємо до рідини оцет, перемішуємо і знову ставимо на вогонь, щоб маринад закипів.

Сливи з часником - пікантна закрутка на зиму

Повторно заливаємо сливи в банках гарячим маринадом. Закручуємо кришками, перевертаємо баночки і даємо їм охолонути. Наші мариновані сливи готові!

Сливи з часником - пікантна закрутка на зиму

У нас на дачі завжди рясний урожай слив. Так ось, в минулому році мама зробила мариновані сливи з часником за цим рецептом. Закуску з’їли ще до приходу зими, так всім сподобалося! Гості постійно випрошують рецепт. А я кажу мамі, щоб в цьому році зробила подвійну, а то й потрійну порцію.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...