Слойки «Яблучні жалюзі» за рецептом моєї улюбленої бабусі

Моя бабуся завжди зустрічала мене з гарячими і ароматними слойками з яблуками, а коли я виросла, то стала їх робити сама. Рецепт дуже легкий і простий.

Яблука можна брати будь-які, а тісто використовувати як покупне, так і замішане власними руками.

Складові

  • 2 яблука середнього розміру.
  • 1 пакетик ванільного цукру.
  • 275 листкового тіста.
  • 1 ч.ложка соку лимона.
  • 1 ст.ложка крохмалю.
  • 1 жовток для змазування слойок.
  • також для помадки нам знадобиться 1 ст.ложка яблучного соку + цукрова пудра.

Для початку готуємо начинку: яблука чистимо, дрібно ріжемо, складаємо в каструльку і, додавши сік лимона і цукрову пудру, тушкуємо на повільному вогні 6 хвилин (за цей час яблука дадуть сік).

Слойки «Яблучні жалюзі» за рецептом моєї улюбленої бабусі

Далі в каструльку всипаємо крохмаль і перемішавши, знімаємо з плити.

Тісто розкатуємо в пластину 25 * 50 і розрізаємо на 6 шматочків прямокутної форми.

Слойки «Яблучні жалюзі» за рецептом моєї улюбленої бабусі

Гострим ножем на одній половинці прямокутників робимо кілька горизонтальних розрізів.

На іншу половинку прямокутника кладемо остиглу яблучну начинку і змащуємо внутрішній край збитим жовтком.

Далі начинку накриваємо «порваною» половинкою тіста і затискаємо краї.

Слойки «Яблучні жалюзі» за рецептом моєї улюбленої бабусі

Все слойки промазуємо жовтком, викладаємо на деко, застелене пергаментом, і ставимо в гарячу духовку на 15-20 хв. (220С). Слойки за цей час повинні гарненько зарум’янитися.

Яблучний сік змішуємо з пудрою і рясно промазуємо спечені слойки з яблуками.

Rating
( No ratings yet )
Loading...