Моя бабуся завжди зустрічала мене з гарячими і ароматними слойками з яблуками, а коли я виросла, то стала їх робити сама. Рецепт дуже легкий і простий.
Яблука можна брати будь-які, а тісто використовувати як покупне, так і замішане власними руками.
Складові
- 2 яблука середнього розміру.
- 1 пакетик ванільного цукру.
- 275 листкового тіста.
- 1 ч.ложка соку лимона.
- 1 ст.ложка крохмалю.
- 1 жовток для змазування слойок.
- також для помадки нам знадобиться 1 ст.ложка яблучного соку + цукрова пудра.
Для початку готуємо начинку: яблука чистимо, дрібно ріжемо, складаємо в каструльку і, додавши сік лимона і цукрову пудру, тушкуємо на повільному вогні 6 хвилин (за цей час яблука дадуть сік).
Далі в каструльку всипаємо крохмаль і перемішавши, знімаємо з плити.
Тісто розкатуємо в пластину 25 * 50 і розрізаємо на 6 шматочків прямокутної форми.
Гострим ножем на одній половинці прямокутників робимо кілька горизонтальних розрізів.
На іншу половинку прямокутника кладемо остиглу яблучну начинку і змащуємо внутрішній край збитим жовтком.
Далі начинку накриваємо «порваною» половинкою тіста і затискаємо краї.
Все слойки промазуємо жовтком, викладаємо на деко, застелене пергаментом, і ставимо в гарячу духовку на 15-20 хв. (220С). Слойки за цей час повинні гарненько зарум’янитися.
Яблучний сік змішуємо з пудрою і рясно промазуємо спечені слойки з яблуками.