Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Так просто солити скумбрію ще не доводилося! Тільки уявіть: нарізане тонкими скибочками ідеально просолене рибне філе з приголомшливим ароматом і помірною кількістю прянощів. Утриматися перед такою рибкою просто неможливо. Вона добра для бутербродів, як доповнення до гарніру і в якості самостійної закуски. Дуже добре підходить така риба не тільки для звичайної вечері, але і для святкового столу.

Все починається з вибору свіжомороженої скумбрії. Краще використовувати велику або середню рибу.

Повністю позбавляємося від голови і хвоста, по можливості відразу витягаємо нутрощі. Обробляти тушку починаємо по спинці уздовж плавників. Зручніше робити це, коли скумбрія ще злегка підморожена.

Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Робимо надріз на череві і просто відокремлюємо половину філе.

Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Акуратно вирізаємо хребті. При необхідності позбавляємося від решти в тушці скелетних кісток.

Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Готове філе добре промокаємо, а потім посипаємо сіллю з розрахунку 1 столова ложка без верху на 300 г філе.

Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Не забуваємо посолити скумбрію також із зовнішнього боку.

Додаємо видавлений через прес часник. Орієнтовно 3-4 середніх зубчики на 300 г філе. Часник рівномірно розподіляємо по внутрішній поверхні тушок. За бажанням додаємо мелений перець, коріандр, інші спеції.

Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Складаємо філе попарно, кожну рибку добре загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1-2 години, щоб сіль повністю розтанула і тушки добре промаринувалися. Після перекладаємо скумбрію в морозилку не менше ніж на добу.

Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Далі залишається лише витягти рибу з морозилки, тонко нарізати і подати до столу.

Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Важливий момент: приготовлену цим методом скумбрію слід нарізати безпосередньо перед подачею до столу. У морозилці рибка може зберігатися до 3 місяців. Але зазвичай запаси доводиться поповнювати набагато частіше. Універсальна і проста в приготуванні риба стане справжньою паличкою-виручалочкою.

Скумбрія за секретним рецептом: завжди вдається і буквально змітають зі столу

Rating
( No ratings yet )
Loading...