Скумбрія за новим рецептом: з копченим смаком

Така скумбрія відмінно підійде як для подачі на святковий стіл, так і до вечері в колі сім’ї. Риба виходить дуже соковитою, смачною і незвичайною. Секрет цього рецепта – особливий соус.

Як приготувати?

Скумбрію необхідно розморозити і порізати на маленькі шматки. Важливо: для цього рецепта використовується риба без голови і внутрішніх органів. Рибу слід перекласти в посуд.

Після цього цибулю ріжемо півкільцями і відправляємо в посуд до скумбрії.

Далі слід приготувати соус. Для цього в посуді змішується 3 столові ложки гірчиці, 4 столові ложки майонезу і 5 столових ложок соєвого соусу. Консистенція цього соусу – рідка. Так і має бути.

Далі скумбрію необхідно приправити чорним перцем або іншими спеціями за смаком, посолити, залити соусом і залишити приблизно на півгодини. Звичайно, можна відразу запекти в духовці, але якщо залишити і замаринувати, то вийде смачніше.
Потім необхідно укласти рибу в форму для запікання. Перший шар – цибуля, а зверху на неї укладається рибка.

Час запікання – 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Скумбрія виходить неймовірно смачною, соковитою і ароматною. Запах такий, немов її готували на мангалі. За смаком ця риба нагадує страву гарячого копчення. Подають рибу з цибулею, разом з якою вона запікалася в формі. Цибуля теж виходить дуже смачною, не вареною, а трохи хрусткою.

Величезна перевага цього рецепта – швидке приготування. Рибу можна заздалегідь замаринувати, а на запікання йде всього півгодини. Це прекрасний варіант, якщо потрібно швидко приготувати вечерю. Така страва ідеально підійде до будь-якого свята.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...