Скумбрія – пальчики оближеш. Хоч до свята, хоч на кожен день

Соковита і апетитна запечена скумбрія не залишає байдужих. Пікантний соус-маринад і бездоганний зовнішній вигляд роблять таку рибку не тільки смачною, а й привабливою зовні. Підійде таке частування і для святкового столу.

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена – 2 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • оливкова олія – 2 столові ложки
  • паприка солодка – 1 ч. ложка
  • сіль – 1 ч.ложка

Обробляє тушку скумбрії, витягаємо нутрощі, відрізаємо голову і хвіст.

Позбавляємося від хребта. Розкладаємо філе на робочій поверхні вниз шкіркою.

Скумбрія - пальчики оближеш. Хоч до свята, хоч на кожен день

Готуємо маринад. Пропускаємо через прес часник, з’єднуємо його з сіллю, паприкою, олією і розмішуємо до отримання однорідної кашки.

Викладаємо заправку на філе і рівномірно розподіляємо по поверхні. Потім накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник промаринуватися не менше ніж на 3-4 години.

Скумбрія - пальчики оближеш. Хоч до свята, хоч на кожен день

Позбавляємося від плівки, акуратно перекладаємо філе на деко і відправляємо запікатися в духовці при температурі 120С на 15 хвилин.

Скумбрія - пальчики оближеш. Хоч до свята, хоч на кожен день

Далі залишається зняти рибу з дека і подати до столу.

Скумбрія - пальчики оближеш. Хоч до свята, хоч на кожен день

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...