Сімейному рецепту дерунів вже 40 років, жодного разу нас не підводив

До нашої сім’ї це не відноситься, у нас вони на столі постійно, вже третє покоління обожнює мої деруни. Я подрібнюю картоплю особливим методом, тому вони виходять особливо смачними.

Буде потрібно:

  • картопля – 500 грамів;
  • яйце;
  • цибулина;
  • 2 ложки борошна;
  • олії – 50 грамів;
  • спеції.

У чому секрет ідеальних дерунів:

Картоплю треба очистити від шкірки, цибулю від лушпиння. Овочі ріжуть шматками і відправляють в блендер. Подрібнюють. Якщо немає можливості використовувати блендер, можна пропустити картоплю через м’ясорубку. Завдяки цьому методу деруни виходять такими смачними.

Сімейному рецепту дерунів вже 40 років, жодного разу нас не підводив

Порада: звичайна м’ясорубка з ручкою потребує занадто багато зусиль. Найкраще використовувати електричну, вона моментально переробляє картоплю.

Картоплі потрібно трохи постояти, щоб пустила сік. Його зливають, він не знадобиться. Потім змішують картопляну масу з рештою компонентами, перемішують до однорідності тіста.

Сімейному рецепту дерунів вже 40 років, жодного разу нас не підводив

Розігрівають на вогні сковорідку з олією, ложкою викладають майбутні деруни.

Обсмажують їх до рум’яної скоринки з обох сторін під кришкою або без неї – це залежить від теплопровідності сковорідки. На чавунній можна готувати і так, сучасні алюмінієві вимагають кришки.

Ідеально, коли до дерунів додають сметану, салат зі свіжих овочів. Дуже вдало впишеться в компанію м’ясна нарізка, ковбаса або грибочки.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...